Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες!

Όσο και να ναι κανείς εχθρός του κομμουνισμού και της αριστερής ιδεολογίας, την «πρώτη φορά αριστερά» που χρυσοπληρώνουμε τώρα κι εμείς που δε λερώσαμε τα χεράκια μας, την κατάπιε γιατί είχαν πολλά επιχειρήματα οι ψηφοφόροι που αν και καθόλου ορθά και λογικά δε μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις, είχαν την ικανότητα να διεγείρουν τα συναισθήματα σου. Μπουχτισμένος ο λαός από τα χονδροειδή ψέματα και των άλλων, άνοιξαν την πόρτα να υποδεχθούν την ελπίδα, που αποδείχθηκε κουτσή και ανήμπορη μα τελοσπάντων…ακόμη ακούμε γι αυτήν!

Της Ευτυχίας Παπούλια

Τη δεύτερη φορά όμως, καμία δικαιολογία

δεν υπάρχει λες. Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστίν», με τους πιο λαϊκούς να σου λένε στην εξευγενισμένη του μορφή «τα ήθελες και τα παθες» και στο χωριό μου την παροιμία «όσο υπάρχουν πρόβατα υπάρχουν και λύκοι», με πάρα πολύ σανό που δόξα τω Θεό υπάρχει να μας ταΐζει ώστε να λειτουργεί με επιτυχία η αλυσίδα. Αυτούς τους συνειρμούς έκανα, όταν διάβασα χτες την είδηση που αφορούσε στη σύλληψη του πολύ γνωστού μελλοντολόγου Νίκου Χορταρέα, για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Η αποκάλυψη έγινε με την αστυνομικό να υποδύεται την πελάτισσα που θέλει να μάθει αν ο σύζυγος την απατάει- μόνη έννοια των γυναικών- πληροφορία που θα αποσπούσε δίνοντας 2000 ευρώ στο επώνυμο μέντιουμ! 2000 ευρώ! Στην τιμή σαφώς, συμπεριλαμβάνεται και η εκδίωξη της ερωμένης με μαγικά βότανα, ώστε να συνεχίσει το ζευγάρι να ζει αρμονικά χωρίς τρίτους ανάμεσα τους.

Η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων, πρέπει να είναι οργή με τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται το πρόβλημα των συνανθρώπων τους, όμως όταν πέφτει κάποιος θύμα απάτης σε «σαλόνια» που λίγο-πολύ είναι γνωστά για τη δράση τους, έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης. Όταν το 2016, με τη χώρα να βρίσκεται υπό το καθεστώς φτώχειας, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν υπέρογκα για την εποχή ποσά σε μέντιουμ, καφετζούδες, χαρτορίχτρες προκειμένου να μάθουν το μέλλον τους , σίγουρα θα βρεθούν αυτοί που θα αρπάξουν την ευκαιρία προκειμένου να πλουτίσουν από αυτό!

Οι «προφήτες», υποτίθεται πως βρίσκουν το μέλλον μέσω της αποκάλυψης του από κάποια ανώτερη δύναμη με την οποία βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία χάρη σε κάποιο χάρισμα με το οποίο γεννήθηκαν. Κάποιοι πιστεύουν πως πράγματι έχουν το ταλέντο ενώ οι υπόλοιποι, οι τσαρλατάνοι, επικαλούνται τη γνώση του παρελθόντος για να εντυπωσιάσουν τα θύματα τους και να βγάλουν χρήματα. Οι άνθρωποι, γεμάτοι από εγωισμό και φοβίες θέλουμε να ξέρουμε το μέλλον μήπως και προλάβουμε το κακό. Μα αν το «αύριο» είναι δυνατό να το προγνωρίζει κάποιος, αυτό σημαίνει πως είναι σίγουρο, «γραμμένο» και δε μπορείς με τίποτα να το αλλάξεις κατά τις επιθυμίες σου. Οι μελλοντολόγοι απλώς υπάρχουν για να σου πουλάνε ελπίδα- κάτι μου θυμίζει αυτό.

Βέβαια, δε μπορούμε να καταδικάζουμε ελαφρά τη καρδία όσους μέσα στην απελπισία τους σκέφτονται να επισκεφθούν κάποιον «ειδικό», αλλά δε θα κατηγορήσουμε ύστερα εξ ολοκλήρου τον απατεώνα. Η διαρκής ύπνωση με ψεύτικους κόσμους και καταστάσεις, είναι που προκαλεί αυτόν τον υπέρμετρο πανικό σε περίπτωση που κάποιο δυσάρεστο γεγονός σου χτυπήσει την πόρτα και ψάχνεις απεγνωσμένα για μια ελπίδα που πάντα θα υπάρχει κάποιος να σου την τάξει– πάλι κάτι μου θυμίζει αυτό. Αν και μετά από σχετικές έρευνες που ανακάλυψα στο διαδίκτυο, οι συχνότερες πελάτισσες είναι γυναίκες που θέλουν να μάθουν αν ο σύζυγος είναι πιστός και δίνουν γι αυτό πολλές χιλιάδες ευρώ! Με τέτοια μανία, θα ήθελα να γνωρίζω γιατί δεν καταφεύγουν στη δωρεάν παρακολούθηση!

Τη ζωή σου, το μέλλον σου, μόνο εσύ μπορείς να το φτιάξεις. Ακόμη κι αν υπάρχει η μοίρα, μόνο εσύ ξέρεις πότε είχε γράψει κάτι για σένα, το αισθάνεσαι! Ας ξοδεύουμε λοιπόν τα χρήματα μας με ανθρώπους που αγαπάμε, που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη παρά σε χορταρέους- που αναρωτιέμαι πως δεν είχε διαβάσει το δικό του μέλλον ώστε να προστατευτεί! Εντάξει, θα σας παραδεχτώ κάτι. Είχα σκεφτεί κι εγώ να πάω, μόνο και μόνο για να αποκλείσω την τρίτη φορά αριστερά. Λένε για κάτι βότανα… Θα τα δοκίμαζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα