ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος Φλωρίδης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

«Ο Γιώργος Φλωρίδης πιστεύει σταθερά και έμπρακτα στα προτάγματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για ένα σύγχρονο, κανονικό, κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης, για μια Ελλάδα ξανά ισχυρή και ανταγωνιστική μέσα στην Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνοντας σχετικά με την απόφασή του να

τοποθετήσει στην τιμητική και εκλόγιμη πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη.

«Έχει μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ , πάντα σε στενή επαφή με τη κοινωνική βάση της παράταξης και είχε το δημοκρατικό και παραταξιακό ήθος να παραιτηθεί και να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του όταν διαφώνησε με τις καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες προεκλογικές συνθήκες ο Γιώργος Φλωρίδης μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή των μηνυμάτων του κόμματος. «Στο να μας ακούσουν οι πολίτες και να γίνει αντιληπτός ο εγγυητικός ρόλος που μόνο το ΠΑΣΟΚ ,η δημοκρατική παράταξη μπορεί να παίξει γιατί κρατάει ψηλά την ευθύνη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «ανάλογης ποιότητας είναι το σύνολο του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όλες οι θέσεις του οποίου, ως θέσεις τιμής και μάχης, είναι ισότιμες».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, λέγοντας πως «όταν φτάνεις στην ώρα της ευθύνης, τελείωσαν τα ψέματα, τελειώσαν οι πλάκες».

Σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων για την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η αβεβαιότητα δεν δημιουργήθηκε λόγω πρόωρων εκλογών, αλλά λόγω της αμφισβήτησης του πλαισίου από την Αντιπολίτευση, αλλά και της ίδιας της νομιμότητας της κυβέρνησης».

«Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τα ελληνικά πράγματα, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν η επόμενη κυβέρνηση θα τα πάει καλύτερα για τον πολίτη, το εισόδημά του, το μέλλον του. Η στάση της Ευρώπης προσδιορίζεται ιστορικά. Στην Ευρώπη τρέχουν διαρκώς οι αλλαγές κυβερνήσεων και πρωθυπουργών, αλλά πάντοτε στην αρχή της συνέχειας του Κράτους», εξήγησε.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν μπορεί η χώρα να πάει σε δεύτερες εκλογές: «Αν φάμε τον Φεβρουάριο σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο» τόνισε.

Σε ερώτηση για το πού διαφωνεί με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίστηκε τώρα και θα κριθεί. «Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη συζήτηση, θα κριθεί. Θέλω να μείνω προσανατολισμένος στα μεγάλα θέματα της χώρας και στα θέματα της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά».

Για τα περί υπονόμευσης του κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρθηκε εμμέσως από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου στο Αγρίνιο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το 2011 η χώρα δεν μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα, διότι «αυτό θα οδηγούσε σε όλεθρο».

Για τα περί ευθυνών που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το μνημόνιο δεν έφερε την κρίση, αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο. «Να διερευνηθούν όλα, αλλά το θέμα είναι να μην φτάσουμε στη διερεύνηση των όσων θα συμβούν μετά την 25η Ιανουαρίου» εξήγησε.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι πρόκειται να πράξει σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει στην τρίτη θέση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Δεν απολαμβάνω τίποτα, επιτελώ καθήκον. Το ίδιο έπραξα και το 1989. Αυτόκλητος».

Keywords
Τυχαία Θέματα