Παράταση της διαθεσιμότητας ζητά η κυβέρνηση

Ενώ το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας προχωράει κανονικά, στη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας σήμερα (24/09) το πρωί, ζητήθηκε να δοθεί παράταση για το επόμενο κύμα Διαθεσιμότητας, το οποίο έχει συμφωνηθεί να εφαρμοστεί ως το τέλος του χρόνου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έθεσε τρία αιτήματα, που θα διευκολύνουν την διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Η παράταση που ζητήθηκε είναι αντί για Δεκέμβριο οι επόμενοι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα έως το Φεβρουάριο

ή τον Μάρτιο.

Επίσης, ζητήθηκε σε περίπτωση που προκύψουν απολύσεις από την αμυντική βιομηχανία να συμπεριληφθούν στον αριθμό των 15.000 απολύσεων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Τέλος, το ίδιο ζητήθηκε και γι' αυτούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες, λόγω προσωρινών διαταγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχείρημα που αναπτύχθηκε από πλευράς υπουργείου ώστε να δοθεί η παράταση ήταν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές. Το δεύτερο κύμα των 12.500 θα προέλθει από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, Υγεία και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε ορίστηκε νέα συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα