Νίκη-πρόκριση για τον Ολυμπιακό (0-1) και διακοπή λόγω εισβολής ανεγκέφαλων

Το γκολ του Χάρα στο 89ο λεπτό του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός έδωσε την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους» και το έναυσμα στους λίγους ανεγκέφαλους να εισβάλουν στο γήπεδο και να αρχίσουν να πετάνε αντικείμενα και φωτοβολίδες. Μπορεί το παιχνίδι να μην διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, όμως η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 65.000 φίλαθλοι ήταν πολύ όμορφη και οι παίκτες των δύο

ομάδων τουλάχιστον προσπαθούσαν για το καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα αυτά όμως πήγαν περίπατο από λίγους, πραγματικά πολύ λίγους που νομίζουν ότι τα γήπεδα και οι ομάδες που δήθεν αγαπούν, είναι δικό τους ξέφραγο αμπέλι. Το αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι, όπως και ήταν η απόφαση που είχαν πάρει τα αρμόδια όργανα πριν από λίγες ημέρες και να αμαυρωθεί για μια ακόμα φορά η εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Φαίνεται πως χρειάζονται πολλές ακόμα διακοπές αγώνων για να συνετιστούν οι μετρημένοι στα δάχτυλα αμετανόητοι που χάλασαν την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περισσότεροι.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να πηγαίνει και αυτή σε ένα συντηρητικό κατά κάποιο τρόπο παιχνίδι, προκειμένου να διαφυλάξει αρχικά την εστία της και στη συνέχεια να επιδιώξει κάποιο γκολ.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, όμως μετά το 70΄ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει περισσότερο καθώς είχε την ανάγκη να πετύχει γκολ και η ΑΕΚ ενστικτωδώς υποχώρησε πίσω από τη μεσαία γραμμή προκειμένου να κρατήσει τα κεκτημένα του πρώτου αγώνα που της έδιναν την πρόκριση. Οι φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα. Στο πρώτο μέρος ένα σουτ του Μανιάτη για τον Ολυμπιακό και ένα τετ α τετ του Μάνταλου για την ΑΕΚ, φάση στην οποία ο Ρομπέρτο έσωσε την εστία του.

Στην επανάληψη και πάλι μετρημέρες οι φάσεις, όμως πιο μεγάλες, με τον Μποτία να παίρνει την «μπουκιά» από το στόμα του Αραβίδη την τελευταία στιγμή και για τον Ολυμπιακό η απίστευτη ευκαιρία του Ντοσεβί που μόνος του σε άδεια εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Ανέστης μπροστά από τον Ντομίνγκεζ.

Καθοριστική στιγμή το γκολ του Ολυμπιακού στο 89΄με τον Χάρα που έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του θεσμού, με τον αγώνα να μην ολοκληρώνεται αλλά να διακόπτεται λόγω της εισβολής των «φιλάθλων» στον αγωνιστικό χώρο.

Στους τέσσερις έχουν προκριθεί, εκτός του Ολυμπιακού, η Ξάνθη, ο Απόλλων Σμύρνης και ο Ηρακλής.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Μάνταλος, Μπακάκης, Πλατέλλας – Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Κασάμι

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67΄ λ.τρ. Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81΄ Ρόβας), Αραβίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς (65΄ Φορτούνης), Μανιάτης (52΄ λ.τρ. Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄ λ.τρ. Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα

Keywords
Τυχαία Θέματα