Οι «16» του Europa League

Μετά τις δεύτερες αναμετρήσεις της φάσης των «32» του Europa League, αναδείχθηκαν οι δεκαέξι ομάδες που θα συνεχίσουν στη φετινή διοργάνωση. Με μια εκπροσώπηση συνεχίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο (Ολυμπιακός), ενώ τη «μερίδα του λέοντος» έχει η Ισπανία, με τρεις εκπροσώπους της να διεκδικούν τη διάκριση στο θεσμό.

Την πρόκρισή τους στους «16» του Europa League πανηγύρισαν και οι τρεις

ισπανικές ομάδες. Η Βαλένθια απέκλεισε τη Στόουκ, επικρατώντας των Άγγλων και στις δύο αναμετρήσεις με το ίδιο σκορ (1-0), ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά το 3-1 στο «Ολύμπικο» επί της Λάτσιο, αρκέστηκε στο εντός έδρας 1-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16». Αντιθέτως η Μπιλμπάο ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου ματς με τη Λοκομοτίβ, παίρνοντας την νίκη επί των Ρώσων με το «χρυσό» 1-0.

Παρούσα στον επόμενο γύρο θα είναι και η Αϊντχόφεν, η οποία συνέτριψε με 4-1 την Τραμπζονσπόρ (2-1 το πρώτο ματς), όπως και η Σπόρτινγκ, η οποία επικράτησε στο τέλος της Λέγκια Βαρσοβίας με 1-0, παίρνοντας την πρόκριση μετά και το 2-2 του πρώτου αγώνα . Η Μπεσίκτας πήρε επίσης την πρόκριση, παρά την ήττα με 1-0 στο γήπεδό της από την Μπράγκα, καθώς είχε νικήσει 2-0 στην Πορτογαλία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στο 2-0 της Ολλανδίας και παρά την εντός έδρας ήττα από τον Άγιαξ (2-1), θα βρίσκεται στην επόμενη φάση, ενώ αίσθηση προκάλεσε το επιθετικό «κρεσέντο» της επόμενης αντιπάλου του Ολυμπιακού, Μέταλιστ, η οποία με συνολικό σκορ 8-1 απέκλεισε τη Σάλτσμπουργκ.

Θέση στους «16» εξασφάλισε η Τβέντε η οποία επικράτησε ξανά με 1-0 της Στεάουα, όπως και το Αννόβερο το οποίο νίκησε και στο Βέλγιο την Μπριζ με 1-0. Η Σταντάρ Λιέγης παρά το 0-0 με τη Βίσλα, εξασφάλισε την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ της πρώτης αναμέτρησης (1-1). Στην παράταση τέλος κέρδισε το εισιτήριο της πρόκρισης η Σάλκε, αφού μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας κόντρα στην Πλζεν, επικράτησε στον έξτρα χρόνο με 3-1 (1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα).

Η φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί στις 8 και στις 15 Μαρτίου.

Τα ζευγάρια στη φάση των «16»:

Μέταλιστ-Ολυμπιακός

Σταντάρ Λιέγης-Αννόβερο

Βαλένθια-Αϊντχόφεν

Άλκμααρ-Ουντινέζε

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπεσίκτας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Σπόρτινγκ-Μάντσεστερ Σίτι

Τβέντε-Σάλκε

Keywords
Τυχαία Θέματα