Και τώρα η Μέταλιστ

Μια παλιά του γνώριμη θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» επί της Ρούμπιν Καζάν.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε των Ρώσων με 1-0 στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" με «ήρωα» του παιχνιδιού τον τερματοφύλακα της ομάδας Ρόι Κάρολ και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης την ομάδα της Μέταλιστ (είχαν βρεθεί αντιμέτωποι

στη φάση των ομίλων του ΟΥΕΦΑ το 2008).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν «φουριόζοι» στο ματς, με τον Τζεμπούρ στο 13' έπειτα από σέντρα-φάουλ του Ίμπαγάσα και κεφαλιά του Μαρκάνο, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο 20' ο σκόρερ του Ολυμπιακού λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά σε τετ α τετ με τον Ριζίκοφ νικήθηκε από τον Ρώσο γκολκίπερ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και τρία λεπτά αργότερα η ευκαιρία του Φουστέρ, με τον «ερυθρόλευκο» μέσο να χάνει μέσα στην περιοχή της Ρούμπιν το κοντρόλ της μπάλας.

Οι Ρώσοι κατάφεραν στο 31' να «καρδιοχτυπήσουν» για πρώτη φορά τους οπαδούς του Ολυμπιακού, όταν σε αντεπίθεση τους ο Βαλντές σε ανεπανάληπτο τετ α τετ «έπεσε» πάνω στο πρόσωπο του αγώνα, Ρόι Κάρολ, με τον Βορειοιρλανδό να διώχνει τη μπάλα στα πλάγια.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς μετά από «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ ο Ίμπαγάσα, βρήκε τον Φουστέρ με τον δεύτερο να πλασάρει πάνω στα σώματα των αμυντικών της Ρούμπιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας απέναντι τους έναν εκπληκτικό Ρόι Κάρολ αλλά ταυτόχρονα και την τύχη να τους «γυρνάει την πλάτη».

Το κρεσέντο της Ρούμπιν ξεκίνησε στο 52' με τον Μάρτιν σε ευνοϊκή θέση να ανακόπτεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το μακρινό σουτ του Νάτχο στο 65'.

Στο 70' έγινε η φάση του παιχνιδιού (τραυματίστηκε ο Κάρολ), καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ των Ρώσων ο Νάβας βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, με τον Κάρολ να αποκρούει από το μισό μέτρο το σουτ του παίκτη της Ρούμπιν. Μία φάση που σημάδεψε τον αγώνα, αφού ο γκολκίπερ των ερυθρολεύκων όχι μόνο κράτησε το μηδέν αλλά έσφιξε τα δόντια συνεχίζοντας μέχρι το τέλος του ματς τραυματίας.

Το αποκορύφωμα της μεγαλειώδους εμφάνισης του τερματοφύλακα των νικητών ήταν η απόκρουση του ίδιου σε κεφαλιά του Βαλντές στο 92', γνωρίζοντας την αποθέωση από όλο το γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα