«Όχι» Σόιμπλε στην πρόταση ΔΝΤ για «κούρεμα»

Διαφορετική άποψη με το ΔΝΤ έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος. Μάλιστα, σε ομιλία του στην επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου ξεκαθάρισε ότι η Ευρωζώνη δεν έχει καμία τέτοιου είδους δέσμευση, όπως αναφέρει η Handelsblatt.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, ο Σόιμπλε

δήλωσε ότι η ανακοίνωση του ΔΝΤ δεν συνιστά δέσμευση για ενδεχόμενη απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά απλώς μια ερμηνεία του Ταμείου.

«Στροφή» ΔΝΤ και διάψευση περί «κουρέματος»

Να μετριάσει τις αντιδράσεις που «γέννησε» η παραδοχή του λάθος στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, επιχειρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος .

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, μιλώντας την Πέμπτη 6 Ιουνίου σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγιναν σοβαρά λάθη και παραλείψεις. Ο κ. Ράις έσπευσε να διευκρινίσει ότι η έκθεση για τα λάθη αφορούσε στο πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας και όχι αυτό που εφαρμόζεται μετά το 2012, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές πως παρά τις δυσκολίες το νέο ελληνικό πρόγραμμα υλοποιείται σήμερα κανονικά.

«Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα σχόλια της έκθεσης για τους χειρισμούς της τρόικας, ο ίδιος εξήγησε ότι η τρόικα «συνεργάζεται στενά και θα συνεχίσει να το κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα