Τα… emails βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας!

Η τεχνολογία και εν προκειμένω τα emails βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, αναφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου Loughborough της Αγγλίας! Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, τόσο η ανάγνωση, όσο και η αποστολή email κατά τα διάρκεια εργασίας είναι ένοχα για την αύξηση του στρες στους ανθρώπους.

Οι ερευνητές μελέτησαν προσεκτικά διάφορους εργαζόμενους εν ώρα εργασίας τους, σημειώνοντας τις αντιδράσεις τους και μετρώνοντας σε συγκεκριμένους δείκτες την όποια αύξηση του στρες. Στη μελέτη συμμετείχαν 30 άτομα που εργάζονταν για την κυβέρνηση και

το 83% αυτών αγχώθηκε σημαντικά, όταν καταπιανόταν με την ηλεκτρονική του αλληλογραφία! Μάλιστα, υπήρχαν και τα σχετικά συμπτώματα, όπως ταχυκαρδία, αύξηση της πίεσης του αίματος και υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία παρουσίαζε αύξηση όταν «γέμιζαν» τα εισερχόμενα emails.

Όπως εξήγησε στο Time ο καθηγητής Tom Jackson, «ο εγκέφαλος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά όταν αναλαμβάνει από 8 έως 12 δουλειές μαζί, οι οποίες όταν δεν ολοκληρώνονται σύντομα προκαλούν υπερφόρτωση και κόπωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα