Ο πρόεδρος του ΣτΕ Π. Πικραμμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με κοινή απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ζήτησε την συναίνεση των αρχηγών προκειμένου να οριστεί και να διοριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Ο κ. Παπούλιας πρότεινε αρχικά τον κ. Λουκά Παπαδήμο, με τους

προέδρους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συναινούν, αλλά να βρίσκει αντίθετους τους υπόλοιπους αρχηγούς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πρότεινε αρχικά τον κ. Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ωστόσο αντίθετη γνώμη είχε ο κ. Βενιζέλος εκτιμώντας ότι πίσω από την πρόταση αυτή να κρύβεται και κομματικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να συμφώνησε στη συνέχεια στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύνθεση της κυβέρνησης θα είναι αυστηρά υπηρεσιακή με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο να καταλαμβάνει τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Για «αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία ενέργεια που να δεσμεύει το λαό», έκανε λόγο εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας μάλιστα «ούτε από το θέμα της υπηρεσιακής έλειψε το πολιτικό-εκλογικό παιχνίδι».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον κ. Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ωστόσο αντίθετη γνώμη είχε ο κ. Βενιζέλος εκτιμώντας ότι πίσω από την πρόταση αυτή να κρύβεται και κομματικό ενδιαφέρον. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε με τη σειρά του τον κ. Παπαδήμο ως εναλλακτικο πρόσωπο.

Εξάλλου, τη διαφωνία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την παραμονή Παπαδήμου στην πρωθυπουργία εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, προτείνοντας τον κ. Πικραμμένο.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει καμία απόφαση για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας».

«Ζητήσαμε τη σαφή θέση όλων των κομμάτων στο θέμα του βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τέλει, στις 15.15 ο κ. Πικραμμένος θα προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Οι εκλογές όπως φαίνεται θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα