Νέα νίκη του ιρακινού στρατού κατά των τζιχαντιστών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλλάζουν σιγά, σιγά οι ισορροπίες στο Ιράκ καθώς τις νίκες που είχαν πραγματοποιήσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, διαδέχθηκαν μεγάλες ήττες από τους Κούρδους μαχητές αλλά και από τον ιρακινό στρατό. Μάλιστα οι άνδρες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων πέτυχαν το Σαββατοκύριακο μια μεγάλη νίκη στη κατά των τζιχαντιστών όταν, με τη στήριξη χιλιάδων σιιτών πολιτοφυλάκων, ανακατέλαβαν την πόλη Αμερλί.

Ο δήμαρχος του Αμερλί και αξιωματικοί του στρατού είπαν ότι στρατεύματα, με τη στήριξη των πολιτοφυλάκων, νίκησαν τους εξτρεμιστές του

Ισλαμικού Χαλιφάτου στα ανατολικά της πόλης, ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται στο βόρειο τμήμα της Αμερλί.

Η προέλαση των ιρακινών δυνάμεων έγινε μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύκτας του Σαββάτου ο αμερικανικός στρατός εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στην πόλη και τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους του Αμερλί.

«Μπορώ να δω τα άρματα μάχης του ιρακινού στρατού να περιπολούν τους δρόμους του Αμερλί τώρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ξεφορτωθήκαμε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που απειλούσαν να μας σφαγιάσουν», δήλωσε ο Άμιρ Ίσμαελ, ένας κάτοικος του Αμερλί, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.

Οι ένοπλοι κάτοικοι της πόλης είχαν καταφέρει να αποκρούσουν τις επιθέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, που είχαν περικυκλώσει την πόλη και θεωρούσαν τους σιίτες Τουρκομάνους που ζουν εκεί κατά πλειονότητα, αποστάτες.

Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι, από 15.000 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί μέσα στην πόλη και ήταν αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού, τροφίμων και φαρμάκων.

Στο μεταξύ, αντιαρματικούς πυραύλους και πολυβόλα πρόκειται να στείλει η Γερμανία στους Κούρδους μαχητές οι οποίοι πολεμούν κατά των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ, γεγονός που ανακοίνωσε την Κυριακή η γερμανική κυβέρνηση. Η αποστολή θα γίνει σε τρεις φάσεις με έναρξη τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η γερμανική κυβέρνηση, η αποστολή θα γίνει σε τρεις φάσεις, με έναρξη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ τόνισε πως το Βερολίνο πρέπει να βοηθήσει στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το άρθρο Νέα νίκη του ιρακινού στρατού κατά των τζιχαντιστών εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα