Το εμπάργκο άδειασε τα ράφια στα ρωσικά Σούπερ Μάρκετ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, την οποία επέβαλε από τις 7 Αυγούστου η Μόσχα ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης, έχουν επιπτώσεις και στους δικούς της πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι τιμές στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία της Μόσχας έχουν εκτιναχθεί 6% μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, χωρίς να είναι η πρωτεύουσα

της χώρας και η πιο ακριβή της περιοχής, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν φωτογραφίες με άδεια ράφια από τα μοσχοβίτικα σούπερ μάρκετ, εκεί όπου πριν από μερικές ημέρες υπήρχε αφθονία εισαγόμενων τυριών και γιαουρτιών.

Οι Αρχές επιμένουν ότι δεν είναι συνηθισμένο το θέαμα αυτό, εφόσον πριν από την απαγόρευση είχαν οι λιανέμποροι εισαγάγει μεγάλες ποσότητες τροφίμων και αυτές θα διαρκέσουν για ένα μήνα. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι όσα προϊόντα λείπουν λόγω κυρώσεων –π.χ. φρέσκα φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια κ.λπ.– θα αντικατασταθούν με εισαγωγές από Βραζιλία, Αίγυπτο, Τουρκία και Αργεντινή. Οι κρατικοί αξιωματούχοι της αγορανομίας υπόσχονται να παρακολουθούν από κοντά τις τιμές στα τρόφιμα και να επιβάλλουν ποινές στους κερδοσκόπους.

Το άρθρο Το εμπάργκο άδειασε τα ράφια στα ρωσικά Σούπερ Μάρκετ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα