Κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία – Επίθεση δέχθηκε πλοίο του ουκρανικού στόλου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επίθεση δέχθηκε ένα πλοίο του ουκρανικού στόλου στην Αζοφική Θάλασσα, το απόγευμα της Κυριακής με τους φιλορώσους αυτονομιστές να αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης. Το Κίεβο ανέφερε ότι το χτύπημα επήλθε από βλήμα που εκτοξεύθηκε από τη στεριά, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο σε βίντεο, (που δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του) το οποίο ανήρτησαν οι φιλορώσοι αντάρτες, πάνω από το σκάφος λίγο πριν από την έκρηξη φαίνεται να περνούν

δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χτύπημα δέχθηκε ένα μικρό σκάφος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός του προσωπικού που επέβαινε σε αυτό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι φιλορώσοι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε άμεσα. Ένας από τους πρώην ηγέτες των ανταρτών ανέφερε σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ότι «οι μαχητές κατάφεραν στον εχθρό την πρώτη ναυτική ήττα».

Το χτύπημα στο ουκρανικό σκάφος σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τη διεύρυνση του μετώπου των εχθροπραξιών από την πλευρά των ανταρτών. Η Αζοφική Θάλασσα (ή Θάλασσα του Αζόφ) είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας πάνω ακριβώς από την χερσόνησο της Κριμαίας και ανατολικά.

Το άρθρο Κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία – Επίθεση δέχθηκε πλοίο του ουκρανικού στόλου εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα