Μητσοτάκης Open: Δεν αντέχουμε δημοσιονομικά μείωση του ΦΠΑ

Στην απόφασή του να ζητήσει ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει δημοσιονομικά μείωση του ΦΠΑ. «Το πρώτο ζήτημα το οποίο απασχολεί τον κόσμο είναι η ακρίβεια και δεν μπορείς να διαψεύσεις μία πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που αυξάνουν σημαντικά τον πληθωρισμό, σημειώνοντας όμως ότι «αν δει κανείς τα στοιχεία πληθωρισμού πενταετίας

η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο. Αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός θα ήταν κάτω από 2%». Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η χώρα δεν είναι ακριβότερη από την υπόλοιπη Ευρώπης, ενώ σε ερώτηση για τη μείωση του ΦΠΑ είπε ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν αντέχουν μια τέτοια απόφαση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε σημαντικές αποφάσεις για την αύξηση των εισοδημάτων, αναφέροντας «πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι δεν είναι στο κατώτατο μισθό. Στον τουρισμό οι μισθοί είναι σημαντικά πιο υψηλοί».

Ως αφορά τη στάση της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας σε σχέση με την ονομασία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να σοβαρευτούν εφόσον θέλουν να παραμείνουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό», σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα δεν θα κυρώσει τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αυτό «είναι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό όπλο για τη χώρα μας». Απευθυνόμενος στην ηγεσία της γειτονικής χώρας είπε χαρακτηριστικά: «Σοβαρευτείτε και σταματήστε τα μικροκομματικά παιχνίδια, οδηγείστε σε διεθνή απομόνωση». «Δεν είπα ποτέ ότι θα ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι «ήμουν πολύ καθαρός από την αρχή, ότι από τη στιγμή που θα υπογραφεί η Συμφωνία θα πρέπει να εφαρμοστεί». Όσο για τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ασυνάρτητο τον λόγο του κυρίου Κασσελάκη ενώ υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει «μια απολιτίκ lifystyle πολιτική».

Να μη γίνονται τα τρολ επίσημη πολιτική

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι παράλογη η επίκληση από την αντιπολίτευση του 41% που πήρε το κόμμα του στις εκλογές ως κάτι αρνητικό. «Δεν έδειξε ποτέ έπαρση, είμαι πάντα με σκυμμένο το κεφάλι, κάνω αυτοκριτική», είπε χαρακτηριστικά και στρέφοντας τα πυρά του εκ νέου κατά της αντιπολίτευσης είπε ότι είναι πρόβλημα το να κάνουμε τα τρολ επίσημη πολιτική γραμμή.

Η Ελλάδα δεν άλλαξε πολιτική απέναντι στην Τουρκία

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρωθυπουργός είπε ότι η προσέγγιση των τελευταίων ετών δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν άλλαξε πολιτική απέναντι στην Τουρκία. «Πρέπει να δούμε ότι δεν έχουμε πλέον παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουμε τη θετική εξέλιξη με τη βίζα στα νησιά, υπάρχουν θετικά στοιχεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει αλλαγή στάσης” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Δεν βλέπουμε κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής, αν τη βλέπαμε θα υπήρχε αντίδραση. Και στην Ελλάδα και την Τουρκία υπάρχουν κάποιοι που λες και θρέφονται από την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Για τα θαλάσσια πάρκα η θέση μας είναι σαφής. Δεν ξέρω αν περίμενα αντίδραση αλλά δεν αφορά το θέμα αυτό την Τουρκία. Δεν είναι θέμα που μπαίνει στη συζήτηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα Μητσοτάκη, Σκόπια, Σοβαρευτείτε,minyma mitsotaki, skopia, sovarefteite