Red Arrows Xανιά: Tίμησαν την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη του ακροβατικού σμήνους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας, «Red Arrows», την Τρίτη (21/5) στα Χανιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 83ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης. Πλήθος κοσμου που βρέθηκε στο Ενετικό Λιμάνι αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης των Χανίων παρακολούθησε την επίδειξη που προσέφεραν οι έμπειροι πιλότοι της RAF και

άνοιξε τις επετειακές εκδηλώσεις. Συνολικά συμμετείχαν 12 αεροσκάφη. Ιδιαίτερη στιγμή ο σχηματισμός μιας γιγάντιας καρδιάς πάνω από το Κρητικό πέλαγος. Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση της Royal Air Force (RAF), του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας-115 Πτέρυγα Μάχης, της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων-Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Τα Κόκκινα βέλη είναι ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF). Δημιουργήθηκε το1964 από την συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Το «σήμα κατατεθέν» τους είναι το κόλπο που ονομάζουν Διαμάντι. Έχουν φτάσει να κάνουν επιδείξεις παγκοσμίως σε περισσότερες από πενήντα χώρες ενώ θεωρούνται οι πιο δημοφιλής και επιδέξιοι μαζί με τους Blue Angels.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Red Arrows Xανιά, Tίμησαν, 83η Επέτειο, Μάχης, Κρήτης,Red Arrows Xania, Timisan, 83i epeteio, machis, kritis