Μείωση του αριθμού των λιονταριών σε μεγάλο μέρος της Αφρικής

Μεγάλη μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των λιονταριών στη δυτική και κεντρική Αφρική, γεγονός που έχει σημειωθεί απότομα, ενώ ακόμα πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον στην περίπτωση που δεν υπάρξει μέριμνα για την προστασία τους. Τη διαπίστωση αυτή κάνει μια νέα μελέτη, με την οποία ερευνήθηκε το θέμα της μείωσης του πληθυσμού των λιονταριών, που είναι το ζώο που χαρακτηρίζει τη «Μαύρη Ήπειρο».

Παράλληλα μείωση υπάρχει και στην ανατολική Αφρική, ωστόσο εκεί το ποσοστό

της μείωσης είναι μικρότερο και η δυνατότητα ανάκαμψης του πληθυσμού τους μεγαλύτερη, όπως επισημαίνει η επιστημονική ομάδα και Panthera, τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Μινεσότα και τον ερευνητικό σταθμό άγριας ζωής Grimso.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που έγινε με βάση την πληθυσμιακή πορεία των λιονταριών, αλλά και συλλέγοντας και αναλύοντας δεδομένα από 47 διαφορετικούς πληθυσμούς σε όλη την Αφρική, οι περισσότεροι πληθυσμοί λιονταριών στη δυτική, κεντρική και ανατολική Αφρική μειώνονται, αντίθετα σημειώνουν αύξηση σε τέσσερις χώρες του Νότου: την Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε.

Keywords
Τυχαία Θέματα