Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Stress Test για τις ελληνικές τράπεζες

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress test) στα οποία υποβλήθηκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας μας. Όπως διαπιστώθηκε οι ελληνικές τράπεζες έχουν κεφαλαιακές ανάγκες που φτάνουν τα 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ με βάση το

χειρότερο σενάριο και στην καλύτερη περίπτωση 4,391 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στην Alpha Bank προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες 263 εκατ. ευρώ στο καλό σενάριο και 2,743 δισεκατομμύρια ευρώ στην άσχημη περίπτωση, ενώ για τη Eurobank οι κεφαλαιακές ανάγκες είναι 339 εκατ. ευρώ στην καλύτερη περίπτωση και 2,122 δισεκατομμύρια ευρώ στην χειρότερη.

Για την Εθνικής Τράπεζας τα αντίστοιχα σενάρια είναι 1,576 δισεκατομμύρια ευρώ και 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα, ενώ τέλος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι στην καλύτερη περίπτωση 2,213 δισεκατομμύρια ευρώ και 4,933 δισεκατομμύρια ευρώ στην χειρότερη περίπτωση.

Για να αποφευχθεί το λεγόμενο Bail in, δηλαδή η συμμετοχή των μετόχων και των καταθετών, η τράπεζες θα πρέπει να βρουν τα χρήματα του καλού σεναρίου από ιδιώτες επενδυτές, ενώ οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν για το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών του δυσμενούς σεναρίου.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα