Κοτζιάς: «Θέλουμε συμβιβασμό με τη Γερμανία στο θέμα των αποζημιώσεων»

Συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Δευτέρα και στην οποία αναφέρεται στο θέμα των αποζημιώσεων λέγοντας ότι «η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων».

Σύμφωνα με προδημοσιευόμενα αποσπάσματα, ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος συναντάται απόψε με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ

Σταϊνμάγερ, πιστεύει σε μια περισσότερο πολιτική λύση για το θέμα, παρά σε νομικές ενέργειες για τις επανορθώσεις, στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει μια Επιτροπή Ελλήνων και Γερμανών ειδικών.

«Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν δρόμοι να συζητήσουμε με την Γερμανία λογικά για συγκεκριμένα προβλήματα. Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ η εφημερίδα επισημαίνει ότι το θέμα του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον και του Ελληνογερμανικού Εργαστηρίου για τη Νεολαία που ιδρύθηκαν το 2014 επρόκειτο να απασχολήσουν μεταξύ άλλων και την αποψινή συνάντηση των δύο υπουργών.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται σε ένα «κούρεμα», αλλά χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις, ενώ περιγράφει την καγκελάριο “Ανγκελα Μέρκελ ως έναν «πολύ λογικό άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον της Ευρώπης». Προσθέτει δε ότι είναι σημαντικό για την Ευρώπη να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα – επειδή θα μπορούσαν έτσι «εκατομμύρια άνθρωποι» από την Μέση Ανατολή να πάρουν τον δρόμο για τον Βορρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα