«Κοινωνικές παροχές στους πραγματικούς δικαιούχους»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής «Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, παρευρέθηκε και μίλησε, στο 8ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ), που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Η Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας για τα θέματα, που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία, την οποία έχει με τη Συνομοσπονδία, η Υποεπιτροπή για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Βουλής,

στην οποία προεδρεύει. Όπως υπογράμμισε, μέχρι σήμερα, μέσω της Υποεπιτροπής, είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν ζητήματα, που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, όπως η προσβασιμότητα, τα προβλήματα, που παρατηρούνται κατά την πιστοποίηση της αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, καθώς και θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Η κα Παπακώστα επεσήμανε ότι γίνεται από κοινού μεγάλη προσπάθεια, ώστε ο αναπηρικός κόσμος –και, ιδίως, όσοι έχουν βαριές αναπηρίες- να πληγεί όσο το δυνατόν λιγότερο και οι όποιες κοινωνικές παροχές, που ολοένα στενεύουν, να δίνονται στους πραγματικούς δικαιούχους.

Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Υποεπιτροπή τα ζητήματα, που τέθηκαν κατά το 8ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η αναπηρική κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα