Σήμερα οι εκλογές στο Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσονται οι εργασίες του 8ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΕΣΑμεΑ στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στο κέντρο της Αθήνας. Με την παρουσία τους τίμησαν το Συνέδριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πλήθος βουλευτών, εκπροσώπων της κυβέρνησης,

φορέων κλπ.

Στη χθεσινή τελετή έναρξης, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου και ομιλίες των συνέδρων. Παάλληλα προβλήθηκε βίντεο με τα πεπραγμένα της τελευταίας 4ετίας, τους αγώνες και τις μάχες που έδωσε η Συνομοσπονδία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, κατά τον χαιρετισμό του στο Συνέδριο τόνισε για πολλοστή φορά ότι τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει και δεν θα πληρώσουν τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται, και ανέπτυξε την ανάγκη για ομόνοια και αλληλεγγύη στο αναπηρικό κίνημα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης μέρας του Συνεδρίου βραβεύτηκαν οι Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου, χαρίζοντας συγκινητικές στιγμές.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Ευθυμία Μπέκου, εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Δρ. Θεόδωρος Φούσκας, εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου και η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής Κατερίνα Παπακώστα. Από τα πολιτικά κόμματα: μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης παρέστησαν οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης και Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Από τη ΝΔ παρέστη η βουλευτής Άννα Μάνη, από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Δημήτριος Κρεμαστινός, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι βουλευτές Νότης Μαριάς και Τέρενς Κουίκ, και εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο , ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.

Παράλληλα τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι κ.κ.: Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο Διοικητής ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, από την αντιπροσωπεία της ΚΥΣΟΑ χαιρέτησε ο Αντώνης Παυλάς. Επίσης παρέστησαν οι : Στράτος Σιμόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Έργων, Λίλα Δημητριάδου Γραμματέας Πολιτισμού ΓΣΕΕ, Μηνάς Ευθυμίου ΠΕΣΕΑ, Μαρία Μαρουλάκου εκ μέρους της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Σάσα Γκούφα, προϊσταμένη τμήματος αγωνιστικού αθλητισμού ΑμεΑ, εκ μέρους της γενικής γραμματείας Αθλητισμού.

Σήμερα Σάββατο, πραγματοποιούνται οι εκλογές στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα πάνω από 700 εκλεγμένοι εκπρόσωποι ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις ψηφίζουν την ανάδειξη των εκπροσώπων του Γενικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας.

Για τη σημερινή ημέρα ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και γονείς, σύνεδροι της ΕΣΑμεΑ, ασκώντας το δημοκρατικό εκλογικό τους δικαίωμα, αναδεικνύουν τη νέα ηγεσία του αναπηρικού κινήματος και χαράζουν με τόλμη και διορατικότητα την επόμενη μέρα, για την προστασία του χώρου της αναπηρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα