Final Four 2024, Ματέο: "Δεν με απασχολεί τι λέει ο κόσμος, είμαστε εδώ γιατί κερδίσαμε 31/38 ματς που δώσαμε φέτος"

Ο Τσους Ματέο είναι έτοιμος για το back-to-back στην EuroLeague απέναντι στον προπονητή που θα επιδιώξει να του στερήσει τη χαρά για να μην... τον μιμηθεί στο Final Four 2024. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εξήγησε γιατί το ζευγάρι του τελικού μοιάζει να είναι δίκαιο και τόνισε πως αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για τον ίδιο δεν είναι η άποψη του κόσμου, αλλά αυτή των παικτών και της οικογένειάς του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε ξανά στον τελικό, γι ακόμη μια χρονιά. Συγχαρητήρια στον Εργκίν Αταμάν και τον Παναθηναϊκό AKTOR, που έφτασαν στον τελικό. Φυσικά η κατάσταση θα είναι δύσκολη για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα βάλουμε τα δυνατά μας. Πιστεύουμε πως το παιχνίδι θα είναι σκληρό, όπως ήταν κι ο ημιτελικός.

Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίξεις σε έναν τελικό. Απέναντι στον Ολυμπιακό πήγαμε με ένα πλάνο, αύριο θα έχουμε κάποιες διαφορές. Αυτό γίνεται. Το σημαντικό είναι να πάμε με το ίδιο mentality και να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες. Οι τακτικές διαφορές από αντίπαλο σε αντίπαλο είναι αρκετές. Το μείζον είναι πως δεν τα παρατάμε ποτέ κι αυτό θα κάνουμε κι αύριο.

Η σταθερότητα σε έναν οργανισμό είναι σημαντική για να πετύχεις τους στόχους σου. Έχουμε παρόμοια ομάδα σε σχέση με πέρσι, απλά φέτος υπάρχει κι ο Φακούντο Καμπάσο. Τώρα παίζουμε σε έναν τελικό, είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Θα πρέπει να παλέψουμε στο τελευταίο παιχνίδι ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο. Όλα μπορούν να συμβούν. Ποιος ξέρει. Οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο μικρές όσο λέμε, μια άμυνα, ένα ριμπάουντ δεν είναι τόσο μικρή λεπτομέρεια. Θα πρέπει όμως να κοιτάξουμε για όλες αυτές τις λεπτομέρειες, για να χτίσουμε τη μία μετά από την άλλη. Το πιο σημαντικό και για τους δύο προπονητές είναι η νίκη.

Ο Ματίας Λεσόρ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Δεν είναι μόνος του όμως. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πρέπει να προσέξουμε. Για παράδειγμα, ο Κώστας Σλούκας είναι ηγέτης, ο Κέντρικ Ναν είναι τρομερός σκόρερ κι άλλοι πόσοι.

Δεν με απασχολεί τι λέει ο κόσμος για μένα. Κάνω τη δουλειά μου. Είμαι προπονητής και είμαι ευτυχισμένος που ηγούμαι της Ρεάλ Μαδρίτης. Προσπαθώ απλά να κάνω τη δουλειά μου. Δεν με απασχολεί οτιδήποτε άλλο υπάρχει τριγύρω, τα σχόλια και όλα αυτά. Κερδίσαμε 31/38 αγώνες που δώσαμε ως τώρα, οπότε είμαστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση".

Μούσα: "Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τελικό Final Four"

Ο Ντζάναν Μούσα από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί, τόνισε όμως ότι οι Μαδριλένοι θέλουν να σπάσουν την κατάρα των ομάδων που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και τελικά δεν κατακτούν το τρόπαιο.

Αναλυτικά ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ δήλωσε:

Για τον τελικό: “Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που έχουμε να κανουμε το back to back. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα. Είμαι ενθουσιασμένος για αύριο”.

Για το γεγονός ότι οι παίκτες της Ρεάλ βρίσκονται χρόνια μαζι, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR χτίστηκε από την αρχή: “Δεν σημαίνει τίποτα ότι είμαστε μαζί περισσότερα χρόνια. Κάναμε την καλύτερη κίνηση της offseason με τον Καμπάσο και μας βοήθησε πολύ. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατούς παίκτες και προπονητή. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο προπονητής, δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Έχουν πολλούς νέους παίκτες, αλλά έχουν προσαρμοστεί. Τους σεβόμαστε, αλλά πιστεύουμε στις πιθανότητές μας να πάρουμε το τρόπαιο”.

Για την ευκαιρία της Ρεάλ να κατακτήσει τον τίτλο για 2η σερί χρονιά: “Η Ρεάλ είναι το σπουδαιότερο κλαμπ στην Ευρώπη. Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε back to back τίτλους, αλλά είμαι περήφανος για όλους στην ομάδα. Παλεύουμε κάθε παιχνίδι και έχουμε καλή ευκαιρία να το πετύχουμε και να γράψουμε ιστορία”.

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο από την Ρεάλ: “Εμείς θα δούμε το γήπεδο μόνο τους δικούς μας οπαδούς. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Το να έχεις οπαδούς είναι σημαντικό, αλλά στο γήπεδο παίζουμε 5 εναντίον 5 και αυτό είναι το πλάνο μας. Να νικήσουμε στο γήπεδο και να μην ανησυχούμε για τους οπαδούς”.

Για το γεγονός ότι από τότε που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής η ομάδα που κατέκτησε την 1η θέση στην κανονική περίοδο δεν κατακτά τον τίτλο, αλλά και το γεγονός ότι η Ρεάλ θεωρείται φαβορί: “Είναι ωραίο που έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα το κάνουμε. Παίζουμε κόντρα σε μία απίστευτη ομάδα και δεν υπάρχει φαβορί όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Όλα είναι πιθανά σε ένα Final Four, αλλά θα ετοιμαστούμε. Δουλεύαμε 10 μήνες για αυτό και ξέρω ότι θα είμαστε έτοιμοι”.

Για το γεγονός ότι έπρεπε να περάσει πολλά μέχρι να φτάσει στην Ρεάλ: “Ήταν δύσκολα όταν επέστρεψα από το NBA. Το να είμαι με τον Αταμάν στην Εφές ήταν πρόκληση για εμένα. Έμαθα πολλά και μετά πήγα στην Μπρεογκάν που με βοήθησε να φτάσω στο πικ της καριέρας μου όταν αναδείχθηκα MVP στην Ισπανία, στο καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Χαίρομαι που μου έδωσαν την ευκαιρία και σαν ανταμοιβή είναι το δικό μου τρόπαιο να είμαι στην Ρεάλ και να φοράω την φανέλα της. Μέχρι στιγμής αυτό είναι το πικ της καριέρας μου και βρίσκομαι στο υψηλότερο σημείο της”.

Ο δρόμος για το Βερολίνο είχε πάθος, όνειρα και μοναδικές συγκινήσεις για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Και τώρα είναι ανοικτός και γράφει το όνομά του. Καλή επιτυχία στο Final-4! Πάμε στοίχημα. Μέγας χορηγός ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR.

18+ 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Keywords
Τυχαία Θέματα
Final Four 2024 Ματέο, Δεν, 3138,Final Four 2024 mateo, den, 3138