Ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου στο Ηράκλειο

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ηλίας Μοσχονάς.

Στην δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ο Η. Μοσχονάς υπογραμμίζει τη διαφωνία του με την πολιτική που ασκείται σε νευραλγικούς τομείς του Δήμου, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «φαίνεται ότι μη αιρετά πρόσωπα πιθανόν καθορίζουν και την πολιτική της δημοτικής αρχής». Παράλληλα, καταγγέλλει «μη δημοκρατικές διαδικασίες» στη λήψη αποφάσεων ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «για το καλό της πόλης μας».

Αναλυτικά,

η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Η. Μοσχονά έχει ως εξής:

«Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι αποχωρώ από την παράταξη ΑΚΕΠ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, με την οποία συνεργάστηκα από τις δημοτικές εκλογές του 2012.

Με βαθύτατη συναίσθηση και απόλυτη ευθύνη της απόφασής μου, δηλώνω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και θα συνεχίσω να προσφέρω και να ψηφίζω στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την εντολή του λαού του Ηρακλείου, για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών και της πόλης μας.

Άλλωστε ο θεσμικός ρόλος και οι υποχρεώσεις ενός αιρετού είναι απαραίτητες σήμερα, όταν φαίνεται ότι μη αιρετά πρόσωπα πιθανόν καθορίζουν και την πολιτική της δημοτικής αρχής.

Η εντολή ήταν μια από το λαό του Ηρακλείου και ξεκάθαρη, “αλλάξτε τα όλα, νοικοκυρέψτε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, όλα στο φως, καθαρή πόλη, όχι σπατάλες, όχι άλλα βάρη στους δημότες. Μειώστε τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού”.

Δεν φτάνει να είμαστε μόνο “καλά παιδιά”, χρειάζεται και αποφασιστικότητα και αν χρειαστεί να ματώσουμε, αλλά όχι πισωγυρίσματα. Δεν μπορείς να χτίζεις με παλιά υλικά κάτι καινούργιο. Δεν μπορείς να κατηγορείς την προηγούμενη δημοτική αρχή και να συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια.

Ανεξαρτητοποιούμαι και διαφωνώ με την πολιτική της διοίκησης στην υποβάθμιση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Διαφωνώ με τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΑΕΕΔΗΑ. Διαφωνώ με την πολιτική της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα. Διαφωνώ με την ανακατασκευή και τη λειτουργία της πλατείας.

Ανεξαρτητοποιούμαι γιατί η πολυσυλλεκτική ομάδα που κέρδισε τις εκλογές το 2010 εσκεμμένα χρησιμοποιήθηκε και παραμερίστηκε. Ξεχάσατε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που υποσχεθήκατε στον λαό του Ηρακλείου και η διοίκηση τώρα εφαρμόζει άμεσα ή έμμεσα την κυβερνητική πολιτική.

Κάποιοι, όταν κάθισαν στις καρέκλες εξουσίας και ευθύνης ξέχασαν τι ψήφιζαν στα Δημοτικά Συμβούλια τόσα χρόνια και τι υποσχέθηκαν στον λαό του Ηρακλείου, αγνόησαν τους συνεργάτες τους και πρόδωσαν τους φίλους τους. Είναι τα ίδια άτομα που είχαν παραιτηθεί ομαδικά από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δήθεν για το καλό του Ηρακλείου. Τώρα συνεχίζουν και με αριστερό περιτύλιγμα την ίδια σπάταλη παλαιοκομματική πολιτική.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε μια δημοτική ομάδα που χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς.

Η ανεξαρτητοποίησή μου αποτελεί ηθική δέσμευση απέναντι στον ηρακλειώτικο λαό που με επέλεξε δημοτικό σύμβουλο. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της πόλης μας.

Τους δημοτικούς συμβούλους τους επιλέγει ο λαός και έχουν υποχρέωση να παραμένουν στο Δημοτικό Συμβούλιο να αγωνίζονται γι’ αυτά που πιστεύουν και υποσχέθηκαν.

Η ανεξαρτητοποίησή μου εύχομαι και ελπίζω να αποτελέσει ανάλυση κριτικής και προβληματισμού για το μέλλον του Δήμου μας.

Σε αυτή την όμορφη πόλη, ο καθένας έχει την ιστορία του και την πορεία του, είμαστε όλοι γνωστοί και θα ξαναβρεθούμε. Κρατάω τις λίγες πραγματικά όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί και εύχομαι σε όλους υγεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα