Κίνηση – ματ Μεϊμάρακη: Ναι στη σύγκληση Ολομέλειας της Βουλής για τη μικρή ΔΕΗ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει –κατόπιν σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής- συζήτηση για το δημοψήφισμα για τη “μικρή ΔΕΗ” – αφήνει ο Πρόεδρος της Βουλής, ακόμη κι αν οι 120 υπογραφές που απαιτούνται από το Σύνταγμα,

δεν συγκεντρώνονται σε μία μόνο σχετική πρόταση, αλλά και σε περισσότερες με ομοειδές περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, ο ίδιος θα κινηθεί απολύτως θεσμικά και μόλις κατατεθούν οι προτάσεις, θα ζητήσει γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ώστε να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενό τους είναι ομοειδές, κάτι που θεωρείται αναγκαίο για να προσμετρηθούν οι υπογραφές και να φτάσουν τον απαραίτητο αριθμό των 120 βουλευτών.

Εκφράζοντας, δε, την προσωπική πολιτική του άποψη, σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί η σχετική πρόταση (ή οι προτάσεις) για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ”, η οποία για να περάσει θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, την πρωτοβουλία για το έκτακτο άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής την έχει η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το 2008, οπότε είχε τεθεί θέμα δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας και είχε γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή, είχαν αθροιστεί οι τέσσερις διαφορετικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί για το αίτημα: η πρόταση που ΠΑΣΟΚ που συγκέντρωνε 101 υπογραφές, η πρόταση του ΚΚΕ με 22, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με 14 και η πρόταση του ΛΑΟΣ με 10.

Το άρθρο Κίνηση – ματ Μεϊμάρακη: Ναι στη σύγκληση Ολομέλειας της Βουλής για τη μικρή ΔΕΗ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα