Η Κροατία κέρδισε την Ισπανία και την… έστειλε στην Ιταλία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Η μεγάλη νίκη της Κροατίας 2-1 επί της Ισπανίας στον 4ο όμιλο δεν είχε ως μόνο αποτέλεσμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης από μέρους της, αλλά και το ότι οι Ισπανοί κατετάγησαν δεύτεροι και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία! Tο μεγάλο ντέρμπι του Euro 2016 θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα στις 7 μ.μ.

Η Ισπανία παρ’ ότι άνοιξε το σκορ μόλις στο 7′ με τον Μοράτα ισοφαρίτηκε στο 45’ από τον Κάλινιτς και στο 87’ ο Πέρισιτς έδωσε

τη νίκη στην Κροατία. Στο 72′ η Ισπανία κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Σέρχιο Ράμος αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κροατίας Σούμπασιτς.

Στο άλλο παιχνίδι του 4ου ομίλου, η Τουρκία κέρδισε 2-0 την Τσεχία και πανηγύρισε την πρώτης νίκη στο τουρνουά, με την οποία εξασφάλισε την τρίτη θέση, γεγονός που της δίνει ελπίδες πρόκρισης στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ωστόσο το -2 στο συνολικό γκολ αβερέιτζ αφαιρεί πιθανότητες από τους Τούρκους έστω και αν με το δεύτερο γκολ που σημείωσαν είναι σε καλύτερη μοίρα από την Αλβανία ενώ μένουν δύο θέσεις κενές μιας και έχουν προκριθεί Σλοβακία και Βόρειος Ιρλανδία. Η Τούρκοι πανηγύρισαν το πρώτο τους γκολ στο τουρνουά μόλις στο 10ο λεπτό όταν μετά από ασίστ του Εμρέ Μορ ο Μπουράκ Γιλμάζ με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0. Στο 65′ ο Οζάν Τουφάν με κοντινό σουτ από πάσα του Μεχμέτ Τοπάλ έκανε το 2-0.

Για τον 3ο όμιλο, η Γερμανία κέρδισε 1-0 την Βόρειο Ιρλανδία με γκολ του Μάριο Γκόμεζ στο 29΄και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου της. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Πολωνία που επιβλήθηκε της Ουκρανίας 1-0. Οι Πολωνοί που προκρίνονται για πρώτη φορά σε δεύτερη φάση Euro πήραν τη νίκη με τέρμα του Μπλαστσικόφσκι στο 54’ και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο στις 4 μ.μ. στο Σεντ Ετιέν την Ελβετία.

Ως τρίτη από τον 3ο όμιλο προκρίνεται και η Βόρειος Ιρλανδία που μαζι με τη Σλοβακία είναι οι δύο από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες που έχουν προκριθεί έως τώρα.

Η πρώτη φάση του Euro 2016 ολοκληρώνεται σήμερα στις 19:00 με τους αγώνες Ισλανδία – Αυστρία και Ουγγαρία – Πορτογαλία ενώ θα ακολουθήσουν στις 22:00 Ιταλία-Ιρλανδία και Σουηδία-Βέλγιο.

Το άρθρο Η Κροατία κέρδισε την Ισπανία και την… έστειλε στην Ιταλία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα