Η Εύβοια μετράει τις πληγές της-ανυπολόγιστη η φυσική καταστροφή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η τεράστια πυρκαγιά στην Εύβοια επέφερε ανυπολόγιστες φυσικές καταστροφές στην περιοχή που ακόμη δεν μπορεί να αξιολογηθεί πλήρως η έκτασή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες περίπου 50.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Συνεχίζεται η προσπάθεια της κατάσβεσης

Η προσπάθεια της κατάσβεσης των τελευταίων πύρινων μετώπων σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, τόσο από επίγειες όσο από εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το θετικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες

περιοχές ενώ οχήματα της πυροσβεστικής όπως και πεζοπόρα τμήματα πραγματοποιούν περιπολίες ώστε να αποφευχθούν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Στο πιο δύσκολο μέτωπο αυτό της «Λίμνης» τέθηκε τελικά υπό έλεγχο, με το κίνδυνο της αναζωπύρωσης να παραμένει ωστόσο πιθανός, ειδικά στις θέσεις Καντήλι και Μονή Γαλατάκη, που νωρίτερα η ένταση της πυρκαγιάς ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Άλλωστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, ώστε να τύχει τα ωφελήματα της άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την επέλαση της πύρινης λαίλαπας.

Τα εύσημα απόδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας στις κρατικές υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο κόσμος όπως και οι τοπικές αρχές δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την απόδοση του κρατικού μηχανισμού.

Το άρθρο Η Εύβοια μετράει τις πληγές της-ανυπολόγιστη η φυσική καταστροφή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα