«Υπόγειος πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας υπόγειος πόλεμος μαίνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και εκκλησίας, με αφορμή την εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, που επιδείνωσε περαιτέρω τις ήδη «κρύες» σχέσεις μεταξύ των δύο.

Απόπειρα ¨ειρήνευσης» από την κυβέρνηση

Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να στείλει μήνυμα συναίνεσης και ηρεμίας σε μια απόπειρα να προλάβει το ενδεχόμενο

μιας αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, που θα επέφερε πολιτικό κόστος που δεν επιθυμεί αναλάβει.

Άλλωστε η μη άμεση καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι που προκάλεσε την δυσφορία της Ιεράς Συνόδου, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καυτηριάζοντας με δηκτικό τρόπο την εν λόγω στάση.

Άλλωστε σε ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται μεταξύ άλλων «η απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα, Υπουργούς» και συνεχίζει αναφερόμενη επιπρόσθετα, «στην εκκωφαντική σιωπή επιστημονικών ενώσεων και συμβουλίων, που έχουν ως αντικείμενό τους τα ανθρώπινα δικαιώματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση διαβλέποντας την πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης αντιπαράθεσης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση επισημαίνοντας » πως το γεγονός είναι καταδικαστέο. Οι ναοί δεν αποτελούν χώροι διεκδίκησης, ειδικά όταν αυτές λαμβάνουν βίαιο χαρακτήρα».

Να σημειωθεί πως το γεγονός ότι οι 26 αντιεξουσιαστές κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, συντηρεί την ένταση, παρά συμβάλλει στον κατευνασμό μιας σχέσης, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Εκκλησίας, που ποτέ δεν ήταν ανέφελη.

Το άρθρο «Υπόγειος πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα