«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά,αναγκαία η επιμήκυνση»

Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι τάχθηκε

υπέρ της ταχείας λήψης μιας πολιτικής απόφασης, που θα δίνει στην Ελλάδα την επιμήκυνση του προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια

αυστριακή τηλεόραση είπε ότι η πολιτική αυτή απόφαση δεν πρέπει να καθυστερήσει, διότι στα μέσα Νοεμβρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πληρωμές.

Μάλιστα είπε ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας μας δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε δύο χρόνια, αλλά χρειάζονται μακροπρόθεσμη λύση.

Τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες, σημειώνοντας ωστόσο ότι, «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει κάνει ήδη πολλά, όπως για παράδειγμα στο θέμα του ελλείμματος που μειώθηκε σημαντικά».

Σύμφωνα με τον κ. Νοβότνι, πρέπει να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και για αυτό θα πρέπει να υπάρξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα για την απασχόληση και την εκπαίδευση των νέων.

Ο  Νοβότνι θεωρεί ότι  στο τέλος η πολιτική δεν θα διακινδυνεύσει μια κατάρρευση και ως εκ τούτου θα συνεχιστεί η βοήθεια προς την χώρα μας, διότι «εναλλακτική επιλογή θα ήταν μόνον η κατάρρευση».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα