Τελείωσε η σύσκεψη,«όχι» της τρόικας στα εργασιακά

Ολοκληρώθηκε η σημερινή ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα προς ψήφιση μέτρα.

Στις σημερινές διαβουλεύσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας

Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, θα ενταχθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, τα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά και οι αλλαγές στα εργασιακά.

Οι υπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών συζήτησαν για κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για την πιθανότητα να υπάρχει ελάφρυνση των μέτρων που αφορούν τα οικονομικά.

Οι υπουργοί εγκατέλειψαν ένας-ένας το Μέγαρο, αρνούμενοι στο σύνολό τους να κάνουν δηλώσεις. «Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο ή διαφορετικό», αρκέστηκε να πει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε ότι τακτοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι «η τρόικα ήταν αρνητική ως προς τη διατήρηση του επιδόματος γάμου, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων και στο να επικυρώνονται μία-μία οι αποκρατικοποιήσεις των επιχειρήσεων από το Κοινοβούλιο». Συνέχισε λέγοντας ότι «Επιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε με τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις της τρόικας.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Euro Working Group που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα και για την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στην αυριανή ομάδα εργασιών.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα