Απομάκρυνση 375.000 κατοίκων στην Ν. Υόρκη, πλησιάζει ο τυφώνας

Εντολή για απομάκρυνση 375.000 κατοίκων της Νέας Υόρκης έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προετοιμάζονται για το χτύπημα του τυφώνα «Σάντι». 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτων αναγκών, προκειμένου να συζητήσουν την προετοιμασία προστασίας από τον τυφώνα, ο οποίος συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 120 χλμ.

την ώρα. 

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάριο Κουόμο, διέταξε τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, σε υνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε ότι από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα), λεωφορεία, τρένα και μετρό θα διακόψουν τη λειτουργία τους στη Νέα Υόρκη, καθώς η ανατολική ακτή απειλείται με πλημμύρες.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας.

Εξάλλου, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και σε άλλες πόλεις στην ανατολική ακτή της χώρας. Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ακύρωσε όλες τις πτήσεις της που προβλέπονταν για αύριο Δευτέρα προς τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Εξ αιτίας του Σάντι, την περασμένη εβδομάδα, έχασαν τη ζωή τους 60 άνθρωποι στην Καραϊβική. 

Ο «Σάντι» ή αλλιώς «Καταιγίδα Φρανκενστάιν», όπως τον αποκαλεί το αμερικανικός Τύπος, έχει πλήξει και την προεκλογική εκστρατεία, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου καθώς προκαλεί αλλαγές και ακυρώσεις στα προγράμματα των δύο υποψηφίων προέδρων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Φλόριντα την Κυριακή αντί για την Δευτέρα και αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Βιρτζίνια τη Δευτέρα και στο Κολοράντο την Τρίτη, προκειμένου να επιβλέπει τον τυφώνα από το Λευκό Οίκο. Ενώ, ο αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν επίσης ακύρωσε την περιοδεία του στη Βιρτζίνια.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο τυφώνας, που αναμένεται να φθάσει στις ανατολικές ακτές το βράδυ της Δευτέρας, ίσως συνοδευτεί από σφοδρούς ανέμους και την ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ.

Κίνδυνος υπάρχει και για το εσωτερικό, μακριά από τις ακτές, κυρίως εξαιτίας από τις βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα που αναμένεται, αν φυσικά συμβούν να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους.Θα μπορούσε δηλαδή να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη και τη Φιλαδέλφεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα