Η NSA μας παρακολουθεί με κοριούς ακόμη και όταν έχουμε σβήσει το PC

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times και του Der Spiegel, η NSA έχει τη δυνατότητα μέσω κοριών ραδιοκυμάτων σε 100.000 υπολογιστές παγκοσμίως να υποκλέπτει δεδομένα ακόμα και από συσκευές που είναι offline. Οι NY Times επικαλούμενοι

έγγραφα του Snowden αναφέρουν ότι οι κοριοί του προγράμματος Quantum έχουν εγκατασταθεί σε συστήματα του ρωσικού στρατού, της αστυνομίας του Μεξικού, φορέων του αμερικανικού εμπορίου, καθώς και συμμάχων των ΗΠΑ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, όπως η Ινδία, η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν. Δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ωστόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Οι κοριοί, μικρά κυκλώματα που τοποθετούνται απευθείας μέσα στον υπολογιστή ή συνδέονται ως USB sticks, και μπορούν να μεταδίδουν δεδομένα σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σήματα λαμβάνονται από έναν φορητό σταθμό αναμετάδοσης σε μέγεθος βαλίτσας.

Οι αμερικανικές εταιρείες κατασκευής δικτυακού εξοπλισμού αρνούνται ότι γνώριζαν ή ότι συνεργάστηκαν με την NSA για την εμφύτευση των κοριών, η Cisco διεξάγει έρευνα και η Hewlett Packard αμφισβητεί την εγκυρότητα των στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα