Βολές Τσίπρα κατά του Πρωθυπουργού

Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν κατώτερος των περιστάσεων κατά τη σημερινή του ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος.


Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα,

ο κ. Σαμαράς έδωσε άλλη μία παράσταση, παρουσιάζοντας μία εικόνα για την Ελλάδα εντελώς αντίθετη από την πραγματική.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που γράφονται στον γερμανικό Τύπο ότι το Βερολίνο θα ζητήσει και τη δική του υπογραφή για τη συνέχιση των μνημονίων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: 'Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά: ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα'.

'Εμείς', πρόσθεσε, 'αν δεσμευόμαστε κάπου, δεσμευόμαστε και υποχρεωνόμαστε μονάχα απέναντι στον ελληνικό λαό'.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικαλέστηκε πολλές φορές την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις διαπιστώσεις του για την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης στην πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα, για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό και να υπογραμμίσει ότι ακόμη και σήμερα κατά την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για να σταματήσει αυτή η πολιτική.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εντός του έτους θα γίνουν εκλογές και ο ελληνικός λαός θα έχει ξανά την τύχη του στα χέρια του 'για να ανατρέψει αυτό το φαύλο πολιτικό σκηνικό'.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Τ.Τ. ο κ. Τσίπρας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα επισφαλή δάνεια όλων των τραπεζών. Όπως είπε, 'υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπόθεση του Τ.Τ. είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου'.

'Οι απαξιωμένες κυβερνήσεις δίνουν δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος στις τράπεζες, αλλά αυτές συντηρούν στις θέσεις τους τις διοικήσεις των μετόχων που χρεοκόπησαν και αυτοί με τη σειρά τους, ανοίγουν την κάνουλα των δανειακών ροών, μόνο στις επιχειρήσεις της αρεσκείας τους, μεταξύ των οποίων και σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις των ΜΜΕ', πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι 'τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί' και ότι 'θα διερευνηθούν όλες οι αποφάσεις και θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι να δώσουν λόγο για τις ενέργειες αυτές που έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τεράστιες ζημιές για το ελληνικό δημόσιο'.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έστειλε αυστηρά μηνύματα και προς το εσωτερικό του κόμματος, προειδοποιώντας με διαγραφές και σημειώνοντας ότι 'φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας, από εδώ και στο εξής δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά'.

Ειδικότερα, στην ιδιαίτερα αυστηρή αναφορά που έκανε για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημακάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να συνειδητοποιήσουν ότι οι συσχετισμοί αλλάζουν καθημερινά υπέρ του κόμματος και ότι γρήγορα θα βρεθούν ενώπιον πρωτόγνωρων καθηκόντων.

Αυτό όμως, σημείωσε, δεν σημαίνει ότι 'δεν υπάρχει η έγνοια της αυτοπροστασίας' και προειδοποίησε ότι: 'Φαινόμενα εκφυλιστικά, φαινόμενα απαξιωτικά της συλλογικής προσπάθειας, από εδώ και στο εξής, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Συμπεριφορές που προσβάλλουν και ζημιώνουν την κοινή μας προσπάθεια, που είναι έξω από το ήθος της αριστεράς, δεν θα γίνονται αποδεκτές'.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Πηγή: www.naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα