Για ρεκόρ υπερθέρμανσης κάνουν λόγο οι επιστήμονες

Σύμφωνα με κοινή μελέτη ερευνητών του Χάρβαρντ και του κρατικού πανεπιστημίου του Όρεγκον, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία την τελευταία δεκαετία είναι υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Ειδικότερα, οι ταχύτερες κλιματικές μεταβολές συνέβησαν τον περασμένο αιώνα, ενώ βάσει των σημερινών δεδομένων, ο πλανήτης είναι σε τροχιά προς ρεκόρ υπερθέρμανσης μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

«Ο τελευταίος αιώνας ξεχωρίζει ως μια ανωμαλία στα αρχεία καταγραφής των παγκόσμιων θερμοκρασιών από τη λήξη της τελευταίας εποχής των παγετώνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κάντας

Μέιτζορ από το αμερικανικό Εθνικό Επιστημονικό Ίδρυμα, το οποίο χρηματοδότησε τις έρευνες. «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι από τη Βιομηχανική Επανάσταση έχουμε βιώσει σχεδόν την ίδια αλλαγή θερμοκρασιών με αυτήν που συνέβη τα προηγούμενα 11.000 χρόνια στην ιστορία του πλανήτη – όμως η πιο πρόσφατη μεταβολή έγινε πολύ πιο γρήγορα», συμπλήρωσε.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μέχρι το 2100, η θερμοκρασία στον πλανήτη θα είναι υψηλότερη «σε σχέση με οτιδήποτε έχει βιώσει η ανθρωπότητα από την αρχή του πολιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα