Προβληματισμός γύρω από την έκρηξη στο Παγκράτι

Να αποκωδικοποιήσουν την έκρηξη που σημειώθηκε χθες (Κυριακή) το βράδυ στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι, προσπαθούν οι Αρχές. Αν και αρχικά τα στοιχεία «μαρτυρούσαν» την οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ο εντοπισμός ενός μασουριού δυναμίτιδας στο σημείο της έκρηξης από τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) αλλάζει τα δεδομένα, καθώς η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε τρομοκρατικά

χτυπήματα.

Το χρονικό της επίθεσης

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 10:20 της Κυριακής σε εταιρία κούριερ στο Παγκράτι (Αστυδάμαντος 71 και Ευφρονίου) προκαλώντας υλικές ζημιές. Στο σημείο που εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ύστερα από έρευνα διαπίστωσαν πως οι άγνωστοι «χτύπησαν» με ένα μασούρι δυναμίτιδας. Υπενθυμίζεται ότι δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο στόχος των αγνώστων

Η εταιρεία ταχυμεταφορών είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» για να στείλει τα πακέτα - βόμβες σε διάφορες πρεσβείες. Στα χέρια υπαλλήλου της ίδιας εταιρείας στον ίδιο χώρο στο Παγκράτι, το 2010 είχε εκραγεί παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα της, που συνδέθηκε με την οργάνωση.

Τότε είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 χρονών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις (3) γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα