Φωτιά Κεφαλονιά τώρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν χωριά, καίγονται δάση

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, καθώς επτά πύρινα μέτωπα καίνε τα καταπράσινα δάση του νησιού. Συνολικά, δίνουν μάχη με τις φλόγες 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα. Δύσκολη ήταν η νύχτα και για τους κατοίκους του νησιού καθώς με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεοφίλου Μιχαλάτου, λόγω προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Με το πρώτο φως

της ημέρας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μετάβησαν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη. Επιπλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 E/Π και 1 ακόμη Ε/Π ως συντονιστικό και 4 Α/Φ ( 2 CL, 2 PZL). Τις προσπάθειες συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά της Κεφαλονιάς με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 4, 2021

Φωτιά Κεφαλονιά: Εκκένωση οικισμών

Λίγο πριν τις 11 τη νύχτα του Σαββάτου, οι κάτοικοι των χωριών Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και Κατελειός έλαβαν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μηνύματα στο κινητό τους να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Η πυρκαγιά που πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, ξεκίνησε από δασική έκταση και λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφασίστηκε η εκκένωση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι και στην Αγία Ειρήνη.

Φωτιά Κεφαλονιά: Ξεκίνησε από έναν βοσκό

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι όλες οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες, ενώ ανέφερε, σε ό,τι αφορά τα πτητικά μέσα πως “ειδοποίησαν ότι τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη, ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε”. “Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα”, είπε η Ρόδη Κράτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά Κεφαλονιά, Ολονύχτια, – Εκκενώθηκαν,fotia kefalonia, olonychtia, – ekkenothikan