Φοιτητές κινδυνεύουν μετά από επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ. Αυτόπτες μάρτες αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί μέσα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Εκατοντάδες φοιτητές αλλά και καθηγητές βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο πανεπιστήμιο. Πολλοι εξ αυτών έκαναν έκκληση για βοήθεια μέσω ;iντερνετ. Την επίθεση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του εν λόγω ιδρύματος Mark

English.

«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ και υπάρχουν αναφορές περί πυρών, όπλων και εκρήξεων. Οι δράστες της επίθεσης μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα στο οποίο βρίσκονταν ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο Reuters πως κάποιοι φοιτητές έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτιριακό συγκρότημα. «Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ασθενοφόρα εθεάθησαν εξάλλου να διακομίζουν ασθενείς γύρω από το πανεπιστήμιο.

Το Αμερικανικό πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια και έχει περίπου 1.100 εγγεγραμμένους φοιτητές.

Το άρθρο Φοιτητές κινδυνεύουν μετά από επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα