Αυστραλία:Μανιακός ισλαμιστής σκότωσε μία και τραυμάτισε άλλους δύο(vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας Γάλλος 29 χρονών συνελήφθη για τη δολοφονία μιας Αγγλίδας καθώς και τον τραυματισμό άλλων δύο ανθρώπων σε ξενώνα νέων στην Αυστραλία. Ο δράστης εξαπέλυσε την επίθεση με μαχαίρι με πρωτοφανή μανία και καθ’ όλη τη διάρκειά της αλλά και κατά τη σύλληψή του φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή αστυνομία.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες βράδυ σε έναν ξενώνα για ταξιδιώτες στο Χόουμ Χιλ, μια αγροτική κοινότητα νότια της Τάουνσβιλ, στο

βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Η αστυνομία όταν βρέθηκε στο σημείο, βρήκε το πτώμα μιας 21χρονης Αγγλίδας και έναν 30χρονο συμπατριώτη της, ο οποίος ήταν σοβαρά τραυματισμένος. Επίσης υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο, ένας Αυστραλός, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα έπειτα από την επίθεση.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως ο 29χρονος Γάλλος χρησιμοποίησε την έκφραση «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) στη διάρκεια της επίθεσης και κατά τη σύλληψή του.

«Η πληροφορία αυτή θα προστεθεί στην έρευνα, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν αποκλείουμε καμία υπόθεση, είτε για πολιτική είτε για εγκληματική ενέργεια», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο 29χρονος Γάλλος, που δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία, βρισκόταν νόμιμα στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να συσχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το άρθρο Αυστραλία:Μανιακός ισλαμιστής σκότωσε μία και τραυμάτισε άλλους δύο(vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα