Εξιχνιάστηκε η «μάχη της Βάρδας»

Στη φυλακή οι ληστές, που άδειασαν τα καλάσνικοφ πάνω σε Αστυνομικό Τμήμα! Η Αστυνομία δεν… ξέχασε την ένοπλη επίθεση στο Τμήμα της Βάρδας

Στις 3 Δεκεμβρίου 2012, η Αστυνομία, είχε βιώσει μια πρωτόγνωρη- σε αγριότητα- επίθεση με πολεμικά καλάσνικοφ. Στόχος ήταν το Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας Ηλείας, κατά του οποίου και των αστυνομικών, που ήταν μέσα, οι ένοπλοι είχαν ρίξει 22 σφαίρες!

Ο λόγος της πρωτοφανούς επίθεσης ήταν για να «καλύψουν» οι κακοποιοί τα μέλη της συμμορίας τους, που την ίδια στιγμή λήστευαν την χρηματαποστολή των ΕΛ.ΤΑ., κοντά στο Τμήμα!

Με τον «καταιγισμό» πυρών κατά του Τμήματος, επιδίωξαν να μην επιτρέψουν στους αστυνομικούς να βγουν από το αστυνομικό οίκημα κι έτσι να διαφύγουν όλοι μαζί ανενόχλητοι! Οι αστυνομικοί, τότε, πίσω από τα παράθυρα, είχαν ανταποδώσει τα πυρά, χωρίς ωστόσο να τραυματίσουν κάποιον από τους επιτιθέμενους.

Έψαχναν τους ενόπλους και τους βρήκαν στη… φυλακή για άλλη υπόθεση!

Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά οι αστυνομικοί δεν είχαν… ξεχάσει την ένοπλη επίθεση στο Τμήμα τους, ταυτόχρονα με την ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. Έψαχναν 26 μήνες τώρα και τελικά βρήκαν τους τρεις από τους πέντε ενόπλους στη… φυλακή!

Τους είχαν συλλάβει συνάδελφοί τους σε άλλη περιοχή, για ένοπλες ληστείες, χωρίς όμως, τότε να γνωρίζουν ότι αυτοί ήταν, που είχαν ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών του Τμήματος Βάρδας, τον Δεκέμβριο του 2012! Από τους πέντε που συναποτελούσαν τη «συμμορία της Ηλείας», δύο ήταν Έλληνες και τρεις Αλβανοί.

Η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο με 4 καλάσνικοφ

Όπως προέκυψε, τον Σεπτέμβριο του 2012, οι πέντε δράστες, φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με τέσσερα πολεμικά όπλα «kalashnikov» και ένα πιστόλι, εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο, που διατηρούσε 64χρονος ημεδαπός στο Κατάκωλο, ακινητοποιώντας τον ίδιο, την 55χρονη σύζυγό του και μία υπάλληλο του καταστήματος. Άρπαξαν κοσμήματα, αξίας 116.695 ευρώ και πυροβολώντας με τα «kalashnikov» στον αέρα, διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, που αργότερα πυρπόλησαν.

Πρωί της 3ης Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, στη Βάρδα, οι ίδιοι δράστες, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, γάντια και κουκούλες, κρατώντας πάλι τέσσερα πολεμικά όπλα, τύπου «kalashnikov» και μια κοντόκαννη καραμπίνα, έφθασαν στη Βάρδα Ηλείας. Οι δύο από τους κακοποιούς εισέβαλαν στα ΕΛ.ΤΑ., την ώρα που είχε φθάσει χρηματαποστολή και άρπαξαν 150.000 ευρώ. Οι άλλοι τρεις, πήραν θέσεις… μάχης(!), απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας και τη στιγμή της ληστείας πυροβόλησαν με τα «kalashnikov», τουλάχιστον 22 φορές εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν στα πυρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα