Η «συμμορία των 11»- Άφησαν 3 νεκρούς πίσω τους- Έπιασαν τους τρεις

Τη «συμμορία των 11», με πρωταγωνιστές τους λαμπερούς «αστέρες» του κινηματογράφου, Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντι Γκαρσία και άλλους, τη γνώρισαν οι σινεφίλ, παρακολουθώντας τον Ντάνι Όσεαν να συγκεντρώνει «11» ειδικούς σε διαρρήξεις για να χτυπήσουν τρία καζίνο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάμποσα χρόνια μετά την προβολή της ταινίας, η Ελληνική Αστυνομία είναι κι αυτή αντιμέτωπη με μια άλλη

«συμμορία των 11», που καμιά σχέση δεν έχουν τα μέλη της με τους «σπεσιαλίστες» της πασίγνωστης ταινίας… Οι 11 Αλβανοί κακοποιοί σκόρπισαν τρόμο, άφησαν πίσω τους νεκρούς και βίασαν ή αποπειράθηκαν να βιάσουν γυναίκες- θύματά τους, στις δεκάδες εισβολές τρόμου σε σπίτια της Πελοποννήσου.

Μετά από επίμονες προσπάθειες μηνών, η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να «ξεδοντιάζει» τη συμμορία του τρόμου, με τις τρεις πρώτες συλλήψεις, κατεβάζοντας τον αριθμό των ασύλληπτων μελών της στα 8, πέντε από τα οποία γνωρίζει και καταδιώκει σε όλη τη χώρα… Δεν αποκλείεται οι ληστές –φονιάδες να έχουν επιστρέψει στη χώρα τους, αφού συνήθιζαν μετά από τις αιματηρές ληστρικές επιθέσεις, που εξαπέλυαν, να φεύγουν για ένα διάστημα στην πατρίδα τους, προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και «εγκέφαλο» έναν 39χρονο, ο οποίος καταζητείται, επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα και αφού εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες, που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, προσέγγιζαν, κυρίως νυχτερινές ώρες. Παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισέβαλαν την στιγμή, που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.

Τους έδεναν πάνω σε έπιπλα και τους χτυπούσαν με σίδερα!

Στη συνέχεια, υπό την απειλή όπλων ανάγκαζαν τα έντρομα θύματα να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ., ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, για να μη μπορούν να ενημερώσουν την Αστυνομία. Σε πολλές περιπτώσεις χτυπούσαν με εργαλεία τους ενοίκους, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τα χρήματα.

Σε δύο ληστρικές επιδρομές, σε χωριό των Καλαβρύτων, με θύματα έναν 82χρονο και έναν 81χρονο ημεδαπό, τα τραύματα, που τους προκάλεσαν οι κακοποιοί, ήταν τόσο σοβαρά, που σε συνδυασμό με την ηλικία τους, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα άφησαν την τελευταία τους πνοή…

Προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων- Δύο ηλικιωμένων και μιας γυναίκας!

Η αιματηρή δράση των κακοποιών δεν σταματούσε εκεί. Πάλι σε χωριό των Καλαβρύτων εισέβαλαν στο σπίτι αντρόγυνου, ηλικίας 83 και 77 ετών. Για να κάμψουν την αντίσταση του συζύγου και να τους παραδώσει 5.500 ευρώ, χτύπησαν βάναυσα την 77χρονη. Τους έδεσαν χειροπόδαρα με σεντόνια και τράπηκαν σε φυγή. Η υγεία της γυναίκας επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα 3 μήνες μετά τη ληστεία να αποβιώσει.

Ένα τμήμα της συμμορίας, με τη συμμετοχή του 39χρονου καταζητούμενου, έδρασε στην Αχαΐα. Με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν τα τηλέφωνα των θυμάτων, τους έδεναν σε χέρια πόδια και τους φίμωναν.

Η απόπειρα βιασμού και ο βιασμός στην Αχαΐα

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, στην οποία οι δράστες, αργά τη νύχτα, εισέβαλαν σε σπίτι αντρόγυνου στην Πάτρα, ηλικίας 64 και 67 ετών. Τους χτύπησαν, τους φίμωσαν και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 67χρονη. Στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Λίγες ημέρες πριν, μέλη της ίδιας συμμορίας είχαν ακινητοποιήσει σε περιφερειακό δρόμο της Πάτρας ένα ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο. Υπό συνθήκες που δεν περιγράφονται, αφού τους λήστεψαν, εξουδετέρωσαν τον οδηγό και βίασαν κτηνωδώς τη γυναίκα…

Στα Εξαμίλια το «ορμητήριο»- Βρέθηκαν πιστόλια

Ορμητήριο της πολυπληθούς συμμορίας ήταν, όπως αποδεικνύεται, τα Εξαμίλια της Κορινθίας. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στα σπίτια των κακοποιών τρία πιστόλια, από τα οποία τα δύο οπλισμένα, πάνω από 100 σφαίρες και άλλα αντικείμενα. Η καταδίωξη για τη σύλληψη των 5 κακοποιών, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζουν οι αστυνομικοί, συνεχίζεται νύχτα μέρα, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι είναι πιθανόν οι ασύλληπτοι να επιχειρήσουν να συνεχίσουν την αιματηρή δράση τους, επιστρέφοντας από τη χώρα τους, αν τελικά έχουν καταφύγει εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα