Ευρωκοινοβούλιο καλεί ΕΕ για τις υποκλοπές

Με απόφαση του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση στο ζήτημα της παρακολούθησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων πολιτών από τις ΗΠΑ.

Εγκρίνοντας πρόταση της Ομάδας των Φιλελευθέρων που υποστηρίχθηκε και από την Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ του να ζητηθεί από την Επιτροπή μια δήλωση για το θέμα της παρακολούθησης της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των πολιτών από τις ΗΠΑ.

Επικαλούμενος

τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τις παρακολουθήσεις των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων όλων των πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ απαίτησε να υπάρξει δήλωση της Κομισιόν για το θέμα και σχετική συζήτηση μ' ένα μόνον γύρο ομιλητών, διευκρινίζοντας ότι η αποκάλυψη αυτή σημαίνει πως "τα πάντα μπορούν να τύχουν παρακολούθησης από τα συστήματα ασφαλείας των ΗΠΑ".

Υπέρ της πρότασης Φέρχοφστατ τάχθηκε και ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα