ΕΣΡ: Να δοθεί τηλεοπτικός χρόνος σε όλα τα κόμματα

Το ΕΣΡ θα τηρήσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία για τον τηλεοπτικό χρόνο που αναλογεί σε όλα τα κόμματα, τα οποία αναδείχθηκαν στη Βουλή από τις πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά

με το «αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να αποδώσουν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, το ποσοστό που του αναλογεί (βάσει των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων το 7% του συνολικού τηλεοπτικού χρόνου που διατίθεται στα κόμματα), δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός εκφράζει μισαλλόδοξες απόψεις».

Ο κ. Λασκαρίδης εξήγησε, ότι «το Συμβούλιο επιβάλλει κυρώσεις αποκλειστικά και μόνο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις για τις πολιτικές απόψεις που έχει οποιοδήποτε κόμμα, το οποίο εκλέγεται από τους πολίτες».

Τόνισε μάλιστα ότι «το ποσοστό του τηλεοπτικού χρόνου που λαμβάνουν τα κόμματα προβάλλει την ψήφο του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει καμία ελαστικότητα προς τα κανάλια όσον αφορά το χρόνο προβολής των κομμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα