Ερντογάν: Βομβάρδισαν το ξενοδοχείο μου (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τις δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη αποκάλυψε, ότι το ξενοδοχείο στο οποίο παραθέριζε στην Αλικαρνασσό βομβαρδίστηκε χθες αμέσως μετά την αναχώρησή του από αυτό.

Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος η οποία εκδηλώθηκε χθες ήταν μια πράξη εσχάτης προδοσίας, τόνισε από την Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι υπεύθυνοι γι’ αυτή θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν,

η στάση αυτή προκλήθηκε από μια μειονότητα στις τάξεις των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, η οποία δεν μπορεί να χωνέψει την ενότητα της χώρας.

Ντόμινο συλλήψεων στις ένοπλες δυνάμεις

Η Τουρκία δεν είναι πια η παλιά Τουρκία, είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος θα είναι ένας λόγος για να υπάρξει κάθαρση στις τάξεις του στρατού. Ορισμένοι στις ένοπλες δυνάμεις παίρνουν διαταγές από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος προφανώς στον αυτοεξόριστο ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι «αυτή τη στιγμή πάνω από το αεροδρόμιο πετούν F-16. Για ποιο λόγο αγοράσαμε αυτά τα αεροσκάφη; Για να υπερασπιστούμε τη χώρα εναντίον των εχθρών. Αυτοί όμως πετούν τώρα με τα αεροσκάφη αυτά και εμποδίζουν τους ταξιδιώτες να προσγειωθούν και απειλούν τον Πρόεδρο της χώρας».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα φύγει και θα παραμείνει μαζί με τα εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στους δρόμους και διαδηλώνουν εναντίον της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το άρθρο Ερντογάν: Βομβάρδισαν το ξενοδοχείο μου (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Βομβάρδισαν,erntogan, vomvardisan