Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία – 90 νεκροί από τις μάχες (BINTEO)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πάνω από 90 νεκροί και περισσότερες από 700 συλλήψεις είναι ο απολογισμός της απόπειρας πραξικοπήματος που έγινε χθες στην Τουρκία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή εξάλλου, ο αριθμός των τραυματιών από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ανέρχεται σε 1.154.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σήμερα το πρωί φαίνεται να ανακτά τον έλεγχο της χώρας, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση ομάδας του τουρκικού

στρατού μέσω της κρατικής τηλεότασης ότι κατέλαβε την εξουσία στη χώρα και ότι «επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος» σε όλη την επικράτεια. Τουλάχιστον 90 νεκροί κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού σφοδρές μάχες έλαβαν χώρα ειδικά στην Άγκυρα, όπου σημειώθηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις.

Πάντως, σε ανακοίνωσή τους μέσω e mail οι πραξικοπηματίες διαμηνύουν πως συνεχίζουν να μάχονται και καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του.

Αντίθετα ο Ερντογάν από την πρώτη στιγμή της απόπειρας πραξικοπήματος καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Διασώθηκε τελικά ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που κρατούνταν όμηρος κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν πήραν πάλι υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όμως μικρές ομάδες πραξικοπηματιών εξακολουθούν να αντιστέκονται και ελέγχουν κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα.

Εξάλλου οι επιθέσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή (χθες είχε περικυκλωθεί από τανκς) έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει.

Συλλήψεις 754 ατόμων για την απόπειρα πραξικοπήματος

Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ’ εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Τι έγινε χθες: Ο στρατός στο δρόμο.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει προς το παρόν. Ωστόσο οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες.

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, τα τανκς έχουν βγει στους δρόμους, ενώ έκλεισαν δύο γέφυρες στον Βόσπορο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει τώρα την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Πάντως εντύπωση έχει προκαλέσει και η «εξαφάνιση» μέχρι στιγμής του Ρατζίπ Ερντογάν.

Το άρθρο Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία – 90 νεκροί από τις μάχες (BINTEO) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραγδαίες, Στρατιωτικό, Τουρκία,ragdaies, stratiotiko, tourkia