Ελλάδα-Ιταλία 5.000 €: Πως θα περνάνε πρόσφυγες οι διακινητές

Εγκλωβισμένοι στη χώρα μας βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετά το κλείσιμο των συνόρων της αποκαλούμενης «βαλκανικής οδού».

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε προβλήματα στην Ελλάδα ενώ περιόρισε και τις «χρυσές» δουλειές των διακινητών.

Οι δουλέμποροι ήδη αναζητούν νέα «διέξοδο» προς την Ευρώπη καθώς ανησυχούν και για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας εφόσον, βεβαίως, τεθεί σε ισχύ

και στην πράξη.

Τι αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Στο κυριακάτικο φύλλο της, η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) επισημαίνει πώς οι στυγνοί εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου πως σχεδιάζουν νέες διαδρομές, τα «ταξίδια» θα οδηγούν από την ανατολική Μεσόγειο στην ιταλική χερσόνησο.

Σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, τονίζει ότι θα υπάρξουν μαζικές επιχειρήσεις στις αρχές Απριλίου και επικαλείται πληροφορίες από διακινητές τα τηλέφωνα των οποίων βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι με ευκολία στο Facebook.

Τρία σημεία απόπλου – Από 3.000 έως 5.000 ευρώ το άτομο

Τα μικρά πλοία και τα ψαροκάικα θα ξεκινούν από την Αττάλεια, τη Μερσίνη αλλά και από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, οι δουλέμποροι προετοιμάζονται για να μπορούν να εκτελούν δύο δρομολόγια κάθε εβδομάδα, ενώ άλλοι κάνουν λόγο μεταφορά ακόμη και 200 προσφύγων με ένα πλοιάριο.

Πρόσφυγες και μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν κάτω από το κατάστρωμα μέχρι τα σκάφη να πλέουν σε διεθνή ύδατα. Για το «ταξίδι» οι πρόσφυγες θα πρέπει να πληρώνουν τους δουλέμπορους από 3.000 έως 5.000 ευρώ, τονίζει η FAS.

Από την πλευρά του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εναλλακτικές διαδρομές προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Το Βερολίνο φοβάται πως τα σχέδια αυτά είναι μόνο η αρχή και ότι οι διακινητές θα ανακαλύψουν και νέους «δρόμους».

Αβραμόπουλος: Δεν λύνονται όλα διά μαγείας με τη συμφωνία

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Mετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξή στην κυριακάτικη Welt am Sonntag και απηύθυνε έκκληση στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

«Οι χώρες-μέλη δεν μπορούν να περιμένουν ότι όλα θα λυθούν διά μαγείας επειδή επετεύχθη μια συμφωνία» υπογραμμίζει ο Έλληνας επίτροπος, προσθέτοντας ότι «τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά».

Keywords
Τυχαία Θέματα