Έκτακτα μέτρα των δήμων για την προστασία αστέγων από το ψύχος

Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνουν μεγάλοι δήμοι της χώρας για την προστασία των αστέγων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους από ειδικά κλιμάκια, ενώ προσφέρει στους άστεγους θερμαινόμενους χώρους.

Εκτός από τις δύο θερμαινόμενες αίθουσες που λειτουργούν στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας στον Κολωνό (210-5157553) και στη Λέσχη Φιλίας στην Γκράβα, ανοίγει από σήμερα, Δευτέρα, και τρίτη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας του Αγίου Παύλου, (Μαμούρη 22 κ Δύμης, Σταθμός Λαρίσσης, 210 – 8223946)

δυναμικότητας έως και 20 ατόμων.

Μέχρι την Κυριακή, στις δύο πρώτες αίθουσες υπολογίζεται ότι φιλοξενήθηκαν 67 άτομα, ενώ για τέσσερα άτομα κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή τους σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Στις θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία αστέγων προσφέρονται γεύματα, ενώ μέλη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου παρέχουν ψυχολογική στήριξη και επιχειρούν να πείσουν τους αστέγους συμπολίτες μας να φιλοξενηθούν, τουλάχιστον για τον χειμώνα, στους ξενώνες φιλοξενίας του δήμου.

Στον Πειραιά ο Ξενώνας Αστέγων του δήμου Πειραιά «Η Ανακούφιση», δέχεται για φιλοξενία τους άστεγους της πόλης. Ο ξενώνας βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και το τηλέφωνο πληροφοριών 210-4133187.

Επίσης το Γυμναστήριο «Παναγιώτης Σαλπέας», θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και θα υποδέχεται τους άστεγους της πόλης, εφόσον έχουν καλυφθεί οι θέσεις στο Ξενώνα Αστέγων. Το Γυμναστήριο βρίσκεται στην Ακτή Ξαβερίου 1. Τηλέφωνο πληροφοριών 210-4282231 και 237.

Στο δήμο Αχαρνών λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ οι εξής θερμαινόμενες αίθουσες:

1ο ΚΑΠΗ – Πλατεία Αγ. Νικολάου

2ο ΚΑΠΗ – Αγ. Πέτρος

3ο ΚΑΠΗ – ΠΟ.ΚΕΝ. Κόκκινου Μύλου

4ο ΚΑΠΗ – Αγ. Άννα

Επίσης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι λειτουργεί το ΚΑΠΗ Αγ.Κωνσταντίνου. Για διανυκτέρευση θα παραμείνει ανοιχτή η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Φιλαδελφείας και Μπόσδα).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών θα βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών όλο το 24ωρο (τηλ. επικοινωνίας: 210 2435665).

Προβλήματα στα Μέσα Μεταφοράς

Εν τω μεταξύ, έντονα είναι και τα προβλήματα και στην κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το πενταψήφιο 11185 του ΟΑΣΑ για περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι λεωφορειακές γραμμές που παρουσιάζουν προβλήματα είναι:

503 Μέχρι Τατοΐου

507 Μέχρι πλατεία Αγίου Στεφάνου

509 Μέχρι πλατεία Αγίου Στεφάνου

535 Μέχρι πλατεία Αγίου Στεφάνου

536 Μέχρι στάση Φούρνος

530 Μέχρι γέφυρα Βαρυμπόμπης

410 Μέχρι νοσοκομείο Φλέμινγκ

724 Μέχρι Μεσονύχι

Α10 Από Καραμανλή κατευθείαν (Υπάρχει ολική αποκατάσταση λειτουργίας)

405 Μέχρι νοσοκομείο Φλέμινγκ

501 Εκτός λειτουργίας

527 Εκτός λειτουργίας

522 Μέχρι πλατεία Ελαίων (όπως η Γραμμή 523)

523 Μέχρι πλατεία Ελαίων

524 Μέχρι πλατεία Πολιτείας

504 Από Μεσονύχι έως Κηφισιά

526 Μέχρι πλατεία Πολιτείας

721 Από Λεωφόρο Κύμης, όχι Χελιδονούς

Α8 Από Νέα Ιωνία – Κηφισίας, εκτός Πεύκη και Μαρούσι

307 Οχι Φουρεσι, όχι Γλυκά Νερά

314 Οχι Πανόραμα και όχι Γέρακα

301 Οχι Ντράφι

861 Μέχρι Μάνδρα

855 Μέχρι προαστιακό Ασπρόπυργου

Β9 Μέχρι την Αγία Βαρβάρα Μεταμόρφωσης

Ε14 Μέχρι ΟΑΚΑ, όχι στο MALL

450 Εκτός λειτουργίας

729 Μέχρι Μεσονύχι

446 Από Λεωφόρο Κηφισίας

642 Μέχρι Πλαπούτα

Αναστολή λειτουργίας σχολείων στην Ανατολική Αττική

Παράλληλα σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Αφορά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα: Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα