1 στους 5 MAC είναι μολυσμένος με κακόβουλο λογισμικό

Όταν έγινε γνωστή η είδηση με το Flashback, το οποίο ήταν ένα κακόβουλο λογισμικό που εκμεταλλευόταν ένα κενό ασφάλειας και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους χρήστες των MAC, όλοι μιλούσαν για την έλλειψη ασφάλειας και στους συγκεκριμένους υπολογιστές πλέον. Όμως, στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο trojan δεν είναι η μόνη απειλή για τους υπολογιστές της Apple.

Σύμφωνα

με έρευνα της εταιρείας Sophos, 1 στους 5 Mac είναι μολυσμένος με κάποιου είδους malware. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι, ότι μόνο το 2.7% από τους υπολογιστές αυτούς είναι κάποια παραλλαγή του Flashback.

Οι υπόλοιποι χρήστες είχαν είτε κάποιο άλλο είδος κακόβουλου λογισμικού, είτε κάποιον ιό ή trojan που έχει στόχο τα Windows. Βέβαια το τελευταίο δεν είναι επικίνδυνη εκδοχή για τους ίδιους τους Mac, όμως μπορεί να μεταδοθεί μέσω μεταφοράς κάποιου αρχείου σε υπολογιστές με Windows.

Τα Mac αποτελούν αγαπημένο στόχο επιθέσεων από τους δημιουργούς malware. Ο λόγος είναι η λανθασμένη εντύπωση των κατόχων τους ότι δεν απειλούνται δίνει κίνητρο στους κατασκευαστές , ώστε να δοκιμάσει την αντοχή τους καθώς λόγω της ασφάλειας που νομίζουν ότι έχουν δεν χρησιμοποιούν κάποιο antivirus ή οποιαδήποτε άλλη μορφή προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα