Τσίπρας: Κυβέρνηση αριστεράς με ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Για το ενδεχόμενο να του δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά και τις χθεσινές του δηλώσεις για μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, που πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων.

«Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική

εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής», δήλωσε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Τσίπρας.

Υπογράμμισε πάντως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε και αγωνίζεται προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις, με τις οποίες έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις».

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα