Μπομπολόνι συνταγή – Άκης: Τα ιταλικά γλυκάκια που τρώγονται με μανία

Το Bombolone είναι ένα μικρό γλυκό που μοιάζει με τα αγαπημένα μας donuts. Πρόκειται για μια ιταλική εκδοχή των δικών μας λουκουμάδων με ζάχαρη, όμως η παρασκευή τους είναι λίγο διαφορετική. Το bombolone είναι ένα ιταλικό γεμιστό donut και τρώγεται ως σνακ και ως επιδόρπιο. Το όνομα του έχει προέλθει από την βόμβα (bomba) και η ετυμολογική σύνδεσή του οφείλεται πιθανώς στην ομοιότητά του με μια χειροβομβίδα… υψηλή πυκνότητας σε θερμίδες.

Όταν βλέπεις

αυτά τα μικρά, τέλεια, μικρού μεγέθους ιταλικά γλυκάκια, δεν μπορείς ν αντισταθείς στη γεύση τους. Αν θέλεις να τα δοκιμάσεις, είναι πολύ εύκολο να τα ετοιμάσεις και μόνη σου στο σπίτι. Εμείς ακολουθήσαμε τα βήματα του Άκη και… το αποτέλεσμα είναι κόλαση!

Συστατικά

600γρ. αλεύρι γ.ο.χ
260γρ. γάλα φρέσκο
100γρ. βούτυρο αγελάδος
40γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ένα φακελάκι ξερή μαγιά
2 μέτρια αυγά
μια πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ.Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια.Τα υπόλοιπα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια ζύμη. Μετά χτυπάμε σε δυνατή ταχυτητα στο μίξερ με τον γάντζο για δέκα λεπτά τουλάχιστον για να έχουμε μια ελαστική μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για μια,μιάμιση ωρα.
Κατόπιν αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο και με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος ενός εκατοστού περίπου.
Με ένα ποτήρι διαμέτρου της αρεσκείας μας κόβουμε τα bomboloni και αφου τα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τ’αφήνουμε να φουσκώσουν δεύτερη φορά για μισή ώρα ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο κάνουμε μια τρύπα στο κάτω μερος με το πίσω μερος μιας ξύλινης κουτάλας και τα γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας (πραλίνα,μαρμελάδα,κρέμα λεμόνι) αφού κρυώσουν λίγο.
Καλή επιτυχία!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπομπολόνι, – Άκης,boboloni, – akis