Δολοφονία εργάτη Καβάλα: Τον σκότωσε μετά από “διαταγή του Σατανά”

Δολοφόνησε με δυο σφαίρες στο κεφάλι τον εργάτη γης, που είχε καλέσει να κλαδέψει τις ελιές του, στο χωράφι του, στην Καβάλα, γιατί, λέει στους αστυνομικούς, «τον διέταξε ο σατανάς». Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που συνθέτουν την εξιχνίαση ενός φρικτού εγκλήματος, που διαπράχθηκε στα τέλη του Αυγούστου 2020, στην Κάριανη της Καβάλας, με θύμα έναν 58χρονο Αλβανό υπήκοο, εργάτη γης και δράστη έναν κάτοικο, με έντονα ψυχολογικά προβλήματα,

που παρέμενε ελεύθερος, οπλισμένος με πιστόλι…

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως, λοιπόν, προκύπτει δέκα τρεις μήνες αργότερα, δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του ήταν ιδιοκτήτης χωραφιού, ο οποίος του είχε αναθέσει, για ένα μεροκάματο, να κλαδέψει τις ελιές. Μόλις όμως, ο 58χρονος βιοπαλαιστής, ολοκλήρωσε τη σκληρή δουλειά, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι και έκοψε το νήμα της ζωής του, γιατί, λέει τώρα, μετά τη σύλληψή του, «τον έβαλε ο σατανάς να το κάνει».

Παγωμένη η κοινωνία της Καβάλας και βέβαια όλης της χώρας, πληροφορείται τις σοκαριστικές λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος από το χέρι ενός δράστη, ο οποίος αντιμετωπίζει, λένε οι πληροφορίες, προβλήματα ψυχιατρικής φύσης, αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν ελεύθερος, μ ένα πιστόλι στο χέρι, έτοιμος, ανά πάσα στιγμή να «υπακούσει στις διαταγές του σατανά»!!! Ο άτυχος εργάτης, βιοπαλαιστής, ζούσε αρκετό καιρό στην περιοχή της Κάριανης και προσέφερε τη δουλειά του και τις γνώσεις του στις γεωργικές εργασίες στους κατοίκους της περιοχής, λαμβάνοντας με τον ιδρώτα του την αμοιβή του.

Στις 23 Αυγούστου 2020 τον κάλεσε και ο δράστης να κλαδέψει τα δέντρα του. Και αντί να τον πληρώσει, οπλισμένος με το πιστόλι τον δολοφόνησε. Έφυγε αμέσως από τον τόπο της δολοφονίας. Συνέβη Κυριακή απόγευμα. Πρωι της Δευτέρας, 24 του μήνα, ένας γεωργός, πηγαίνοντας στο χωράφι του, είδε πεσμένο τον 58χρονο εργάτη και αρχικά θεώρησε ότι κάτι αιφνίδιο είχε υποστεί και ενημέρωσε αμέσως. Οι αστυνομικοί που έφθασαν, από την αυτοψία διαπίστωσαν ότι είχε βληθεί με δύο σφαίρες στο κεφάλι. Βρήκαν επί τόπου τις βολίδες και κάλυκες, αλλά όχι τον δολοφόνο.

Πυροβόλησε πάλι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, ο δράστης ήταν πάλι πρωταγωνιστής σε ένα πυροβολισμό κατά αγνώστου ατόμου, γιατί, πάλι, «του το είπε ο σατανάς»! Εφθασαν σ αυτόν οι αστυνομικοί και σύγκριναν, όπως κάνουν συνήθως τον κάλυκα με αυτούς που είχαν βρει στο χωράφι τον Αύγουστο. Είχαν ριχτεί οι σφαίρες από το ίδιο πιστόλι! Και τότε προχώρησαν στη σύλληψή του για να ακούσουν αποσβολωμένοι όταν τον ρώτησαν ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του εργάτη, ότι ήταν απλά «εντολή του σατανά»!

Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, για την εξιχνίαση-καθυστερημένη, όμως, αφού κάποια στοιχεία υπήρχαν- έχει ως εξής:

«Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος αλλοδαπού, πράξη που έλαβε χώρα την 23-8-2020, σε αγροτική περιοχή της Καβάλας. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 24-8-2020, εντοπίσθηκε 58χρονος αλλοδαπός σε αγροτική περιοχή του οικισμού Κάριανης Καβάλας, θανάσιμα τραυματισμένος στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο.

Έπειτα από εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο δράστης εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες, στη Θεσσαλονίκη και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη κατόπιν έκδοσης σχετικού Εντάλματος Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία, Καβάλα, “διαταγή, Σατανά”,dolofonia, kavala, “diatagi, satana”