Γορίλας – δασοφύλακας selfie: Πέθανε η Ντακάσι, που συγκλόνισε τον κόσμο

Πέθανε η Ντακάσι, η γορίλας του βουνού που έγινε viral πριν από κάποιο καιρό όταν πόζαρε σε selfie με δασοφύλακες του εθνικού πάρκου της Δημοκρατίας του Κονγκό. Η συμπαθέστατη γορίλας έφυγε σε ηλικία 14 ετών έπειτα από μάχη με χρόνια ασθένεια, στα χέρια του δασοφύλακα που την διέσωσε ως μωρό, Αντρέ Μπαουμάν στο Κονγκό.

Τότε, το 2007, ήταν μόλις δύο μηνών, όταν έμεινε αβοήθητη καθώς λαθροκυνηγοί σκότωσαν τους γονείς της. Η Ντακάσι είχε γείρει πάνω από τα πτώματα των γονιών της, όταν την βρήκαν οι δασοφύλακες. Ο γορίλας μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο για γορίλες

της αφρικανικής χώρας, όπου διοικητής ήταν ο κ. Μπαουμάν που την βρήκε και την έσωσε. Μπορεί η Ντακάσι να ήταν αγαπητή στο Κονγκό, ωστόσο η φήμη της εκτοξεύτηκε το 2019, όταν ανέβηκε στα social media selfie στην οποία φαίνεται να ποζάρει για τον φακό ενός δασοφύλακα. Η θηλυκή γορίλας, συνηθισμένη από την παρουσία των ανθρώπων γύρω της, φαίνεται να μιμείται εξαιρετικά την κίνηση και τις εκφράσεις τους, την ώρα που βγάζουν selfie με το κινητό.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη shamavu mathieu (@shamavumathieu)

Η γορίλας στην αγκαλιά του δασοφύλακα

Μια ακόμη εικόνα που συγκλόνισε τον κόσμο ήταν όταν η Ντακάσι ξάπλωσε στην αγκαλιά του κύριου Μπαουμάν, με την αγαλλίαση να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό της, όπως την απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. «Την αγαπούσα σαν παιδί» δηλώνει ο δασοφύλακας από το Κονγκό στο BBC. «Η πρόσχαρη προσωπικότητά της μου προκαλούσε το χαμόγελο κάθε φορά που αλληλεπιδρούσα μαζί της» προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γορίλας –, Πέθανε, Ντακάσι,gorilas –, pethane, ntakasi