Αύριο η κρίσιμη συνάντηση Αγροτών-Τσαυτάρη

Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 14:15 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, την ώρα που συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες πολλών χωριών σε όλη τη χώρα.

Η αντιπροσωπεία θα θέσει στον υπουργό τα αιτήματα της αγωνιστικής κινητοποίησης των αγροτών και αναλόγως την κατάληξη της συνάντησης, αλλά και το περιεχόμενο των διατάξεων που θα τεθούν προς ψήφιση την Πέμπτη στη Βουλή θα εξαρτηθούν και οι επόμενες

κινήσεις των αγροτών.

Νωρίτερα, ο κ. Τσαυτάρης θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο και εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής. Εκτός από την απόσυρση των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν να ενισχυθούν οικονομικά για την ακαρπία της ελιάς και για τα εσπεριδοειδή που έπαθαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις οι αγρότες δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 25η Agrotica το Σάββατο.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής της Ν.Δ. στην Πέλλα Κώστας Τσαούσκας, «το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση εν μέσω της Agrotica (30/1-2/2), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να στήσουμε νωρίτερα μπλόκα, εφόσον ψηφιστούν οι διατάξεις για τα φορολογικά μας, χωρίς να έχουν ληφθεί υπ' όψιν περαιτέρω ευνοϊκοί όροι». Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι αγρότες σε Έβρο και Ροδόπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα