Αστυνομικοί και ξενοδόχοι ιδρύουν στο κέντρο «Αστυνομικό Τμήμα Τουριστών»

Η κατακόρυφη αύξηση των «ληστειών του δρόμου», που έφερε στο φως το περασμένο Σάββατο η «Αττική free press», αλλά και η… τριτοκοσμική κατάσταση, που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες στα κεντρικά αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, όταν φθάνουν για να καταγγείλουν αδικήματα σε βάρος τους, οδηγούν στην ίδρυση ενός ιδιότυπου «Αστυνομικού Τμήματος Τουριστών»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, τον χώρο για τη στέγαση του ιδιότυπου τμήματος θα τον παραχωρήσει η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής στο κέντρο της Αθήνας.

Επί της… υποδοχής ξενόγλωσσοι αστυνομικοί

Το ζητούμενο είναι να εργάζονται στην… υποδοχή, αστυνομικοί, οι οποίοι να μιλάνε ξένες γλώσσες κατά τρόπο ώστε οι τυχόν τουρίστες που καταφθάνουν, να βρίσκουν άμεσα ανταπόκριση στο πρόβλημά τους. Γιατί, έως αυτή τη στιγμή, οι τουρίστες, που έπεσαν θύματα ληστειών στο ιστορικό κέντρο της πόλης, υπέστησαν, όπως παραπονέθηκαν στους ξενοδόχους, δεύτερο σοκ, όταν βρέθηκαν στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας, περιμένοντας τρεις έως πέντε ώρες να κάνουν την καταγγελία ελλείψει… ξενόγλωσσου αστυνομικού!

Μετανιώνουν πικρά, που ήρθαν στην Αθήνα για τουρισμό

Εκεί, είναι που σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και την… κοινή λογική, που ο τουρίστας μετανιώνει πικρά, που ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές, σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα στηρίζει μεγάλο μέρος ελπίδας για οικονομική «ανάσα» στον τουρισμό! «Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων Αττικής μας είπαν, ότι οι τουρίστες γνωρίζουν σε ένα βαθμό ότι μπορεί να τους κλέψουν στις χώρες που επισκέπτονται, χωρίς να τους πειράζει τόσο η απώλεια, καθώς έχουν φροντίσει να ασφαλίσουν οι περισσότεροι τα υπάρχοντά τους», δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Περιμένουν πέντε ώρες για μια καταγγελία

«Όταν πάει, όμως», συνέχισε, «στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει την ληστεία ή κλοπή, παραμένει πέντε ώρες (!), γιατί περιμένει κάποιον να ξέρει αγγλικά, κάποιον άλλο να λάβει την καταγγελία. Αυτή η ταλαιπωρία είναι που τον κάνει να “βλαστημά” που ήρθε στην Ελλάδα». Αποκάλυψε, επίσης, ότι η Ένωση Ξενοδόχων, στην προσπάθειά της να αμβλύνει κατά το δυνατόν το πρόβλημα των πελατών της, θα δώσει ένα χώρο, στον οποίο θα τοποθετηθούν 3-4 αστυνομικοί που θα γνωρίζουν ξένες γλώσσες, προκειμένου να… υποδέχονται τις καταγγελίες ληστειών και κλοπών από αλλοδαπούς τουρίστες.

Ενίσχυση της αστυνόμευσης σε αρχαιολογικούς χώρους

Ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα του δρόμου στην Αττική, στο κέντρο της πόλης και στην Ακρόπολη, και έχει ζητήσει, όπως είπε, από τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε αρχαιολογικούς χώρους. Παράλληλα, έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ενημέρωσης των αλλοδαπών τουριστών στα ξενοδοχεία, που καταλύουν για τις… επικίνδυνες περιοχές διέλευσης και παραμονής!

Δέκα «ληστείες του δρόμου» ανά 24ωρο στο ιστορικό κέντρο

Η «Αττική freepress», σε εκτενές ρεπορτάζ της στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου έγραφε ότι η αστυνομία είναι σε προβληματισμό, καθώς δέκα «ληστείες του δρόμου» ανά 24ωρο καταγγέλλονταν στα αστυνομικά τμήματα του κέντρου στη διάρκεια του Μαρτίου και η ανησυχητική αύξηση δεν έδειξε σημεία κάμψης και τον Απρίλιο. Υπενθυμίζεται, ότι οι περιοχές που πλήττονται από τη λεγόμενη μικροεγκληματικότητα είναι οι πέριξ της Ακρόπολης, του Λόφου του Φιλοπάππου, της Πλάκας και το Μοναστηράκι!

Η αύξηση των παράτυπων μεταναστών σε συνάρτηση με την αύξηση των κρουσμάτων

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση κλοπών και ληστειών με θύματα κυρίως αλλοδαπούς επισκέπτες των αξιοθέατων του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, την αποδίδουν στην αντίστοιχη… αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που καταφθάνουν στο κέντρο. Το γνωρίζουν από τις περιγραφές των θυμάτων, που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες και τους είδαν να χάνονται γρήγορα στα στενά. Το… δικαιολογούν, ως κατάσταση που τείνει να παγιωθεί, με τα παρακάτω λόγια: «Δεν ευθύνονται για όλα κάποιοι από τους νεοφερμένους. Αυτό είναι βέβαιο. Όπως είναι και επόμενο, πέστε το, ένας άνθρωπος, που φθάνει σε μια χώρα, όπου δεν έχει συγγενείς, χώρο να μείνει, δεν έχει να φάει, θα φθάσει κάποια στιγμή σε σημείο απόγνωσης, θα παρανομήσει για να φάει, για να επιβιώσει στη σκληρή πραγματικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα